İSPARK projesi: "Park et, devam et"

İSPARK projesi: "Park et, devam et"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSPARK, trafiğin akışına katkı sağlayacak ‘Park Et, Devam Et’ projesini Ümraniye Haldun Alagaş otoparkında hayata geçiriyor.

Otoparkçılık alanında yaptığı özgün projelerle İstanbullular'ın desteğini kazanan Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İSPARK, Türkiye’de ilk kez uygulanarak trafiğin akışına katkı sağlayacak ‘Park et, devam et P+R (Park and Ride)’ projesini Ümraniye Haldun Alagaş otoparkında hayata geçiriyor.
 
Avrupa’da ulaşım projelerinin önemli bir ayağı olan transfer merkezlerinde araçları toplayarak, sürücülerin ulaşım vasıtalarıyla şehir merkezlerine ücretsiz olarak taşındığı projeyi İSPARK hayata geçiriyor.

Şehir trafiğinin rahat nefes alacağı uygulama, pilot bölge olarak Ümraniye’de başladı.

İstanbul’un en kalabalık caddelerinden Alemdağ Caddesi ve bağlantı yolları başlatılacak proje ile rahatlayacak.

Proje nasıl işleyecek?

Haldun Alagaş Otopark’ına gelen sürücüler, bu noktada sigortalı olarak 5 saat süreyle ücretsiz araçlarını park edecekler.
Otopark içinde bekleyen özel donanımlı servis araçları, sürücüleri gidiş yönünde Alemdağ Caddesi’nden Ümraniye Belediye Binasına, dönüş yönünde Sütçü Caddesi’nden hareket ederek otoparka getirecek.

Yaklaşık 3.5 kilometrelik alanda 08.00-17.00 saatleri arasında 20 dakika arayla otoparktan kalkan ve ücretsiz ring yapan servis minibüsleri, araç sahiplerini, belirlenen güzergahlara taşıyacak.

Gidiş yönünde müşteriler İSPARK’ın Alemdağ Caddesi’ndeki yol üstü cep otoparklarına, dönerken yine Sütçü Caddesi'nde bulunan yol üstü cep otoparklarından binerek otoparka gelecekler.

Trafiğin sıkışması durumunda alternatif yol güzargahı olarak da Küçüksu Caddesi ve bağlantı yolları kullanılacak.

Bu uygulamayla şehir trafiğine girmeyen araç sahipleri,  hem kendilerini hem de trafiği rahatlatacak.

Haldun Alagaş Otoparkı’nda sürücüler, 08:00-16:00 saatleri arasında 0-5 saati ücretsiz, 17:00’dan sonra  giriş- çıkış ücreti olarak 3 YTL ödeyecekler.

İsteyen müşteriler otoparka 40 YTL’ye abone de olabilecekler. Trafiğin akışına katkı sağlayacak çözüm odaklı projeyi hayata geçireceklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetci, “Bu projeyi pilot bölge olarak ilk kez Ümraniye’de başlattık. İstanbul’da sürdürülebilir bir trafiğin oluşmasına katkı sağlayacak bu uygulamayı kentte trafik sorununun yaşandığı diğer noktalara da taşıyacağız. Trafiğinin çözümünde öncü olacak projeler için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Yakın bir zamanda yaklaşık 1200 araç kapasiteli ileri teknolojiyle donatılan 3 yeraltı otoparkının yapımına başlayacağız’ diye konuştu.

Projenin Hedefleri

Bu uygulamayla;
• Toplu taşımayı teşvik,
• Daha az zararlı egzoz emisyonu ve küresel ısınma (CO2 Emisyonu) etkisi,
• Daha az yol işgali,
• Daha az yakıt tüketimi,
• Trafik odaklı stresin azaltılması,
• Zaman kazanımı,
• Yol kenarı otoparklarda daha fazla sirkülasyon olanağı hedefleniyor.

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.