İnönü ile Sarıgül’ün kirli ittifakı

İnönü ile Sarıgül’ün kirli ittifakı

Şişli’de tek kalan yeşil alanlardan biri Mustafa Sarıgül ve Hayri İnönü ittifakı ile ranta açılıyor.

Şişli Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantısında Bomonti’de MİA alnında yeşil alan olarak bırakılan parseller plan tadilatı teklifi ile ranta kurban ediliyor.

GÖRÜNTÜDE KAVGALILAR, RANTTA İTTİFAK HALİNDELER

Bilindiği üzere Şişli Belediye Meclis üyelerinin tamamı, imar komisyon üyeleri dahil Mustafa Sarıgül tarafından listeye alınmıştı. Şişli Belediyesi idari yönetimi de Hayri İnönü tarafından atanmıştı. Şişli Belediyesi  plan proje müdürlüğü tarafından hazırlanan tadilat imar planı Hayri İnönü’nün imzası ile Şişli Belediye Meclisi’ne oradan da İmar Komisyonu’na gönderildi.

İNÖNÜ’DE SARIGÜL’DE  İSTERSE YEŞİL ALAN KALABİLİR

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün plan proje müdürlüğünün teklifini imzalamayıp geri çevirmek, meclise havale etmemek yetkisindedir.  Belediye meclis üyeleri de kanunen komisyona havale etmeden müdürlüğüne teklif planı geri iade etme yetkileri vardır.

İNÖNÜ’NÜN BAŞKACA HESAPLARI VAR

Hayri İnönü; her platformda Şişli’de yeşil alan kalmadığını söylerken kendi döneminde yeşil alanları ranta heba etmektedir. Bu da İnönü’nün Şişli’de başkaca hesaplarının olduğunu ortaya koymaktadır.

SARIGÜL’DEN BUYANA YEŞİL ALANLAR RANTA AÇILMAKTA

1/5000 ölçekli MİA planlarında kalan ancak 1/1000 ölçekli uygulama imar planında yeşil alanda olan yer, özel bir inşaat şirketine peşkeş çekilmeye çalışılıyor. Sarıgül dönemindeki 1/1000 ölçekli planlarda yeşil alan olarak ayrılan alan İnönü döneminde gasp edilmeye çalışılıyor.

YASAL YOLLARI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ

Teklif tadilatlı imar planı Şişli Belediyesi Aralık Ayı Meclis görüşmelerinde İmar Komisyonu’na havale edildi. Şişli’de yaşayan sorumlu bir vatandaş ve 20 yıldır Şişlilinin hakkını savunan bir gazeteci olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Şişli’de son kalan yeşil alanın gasp edilmesine göz yummayacağız.

Bu güne kadar Şişli Belediye Başkanlığı’nın yaptığı yanlış ihaleler başta olmak üzere bir çok konuda idari mahkemelerde dava açmış ve Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Her zaman Şişli Halkının hakkını savunmaya ve Belediyenin yanlış uygulamalarını düzeltmeye çaba harcıyoruz. Bu konuda da tüm yasal yolları sonuna kadar kullanacağımızı şimdiden kamuoyuna beyan ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum