‘İnönü çıkar sağlıyor’ diyen danışmanı delilleri mahkemeye sundu

‘İnönü çıkar sağlıyor’ diyen danışmanı delilleri mahkemeye sundu

Şişli’nin paralarını çar çur ettirmeyeceğim diyen Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü’nün yolsuzluklarını danışmanı mahkemeye taşıdı. Başkan, oğlunun düğünü ve yapılan bazı seyahatlerin masrafını müteahhitlerden ve belediyeden karşılamış.

İNÖNÜ’NÜN BAŞINI AĞRITACAK DELİLLER MAHKEMEDE  

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün bir zamanlar en yakın adamı olan ve eski sağ kolu Ali Adnan Aslan İnönü’nün tüm kirli ilişkilerini mahkemeye taşıdı. Mustafa Sarıgül ile yaşanan kavganın ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle danışman yapılan Ali Adnan Aslan’ın mahkemeye sunduğu deliller İnönü’nün başını ağrıtacak.

ASLAN ‘HAYRİ İNÖNÜ ÇIKAR SAĞLIYOR’ DEMİŞTİ

İnönü’nün  “Hayri İnönü çıkar sağlıyor” diyerek istifa eden Aslan’a aylar sonra açtığı davanın ilk duruşması dün yapıldı. Aslan’ın mahkemeye sunduğu 22 sayfadan oluşan belgeler arasında çok sayıda menfaat ilişkilerinin olduğu ortaya çıktı.

İNÖNÜ’DEN MÜTEAHHİT PARASIYLA DÜĞÜN

O deliller arasında İnönü’nün oğlunun düğün masrafının müteahhitler tarafından ödendiğine dair bilgiler, uçak biletlerinin yine başka bir firma tarafından alındığına dair kayıtlar ve müfettişlerin hazırladığı çok sayıda raporlar bulunuyor. Şişli'de bulunan büyük holdinglerin daha az vergi vermek için yaptıkları inşaat alanlarını küçük göstermeleri de deliller arasında bulunuyor.

İNÖNÜ’NÜN USÜLSÜZLÜKLERİNİ İSPAT EDECEĞİM DEMİŞTİ

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün Mustafa Sarıgül ile yaşadığı kavgadan sonra danışman olarak belediyeye gelen Ali Adnan Aslan, bir süre sonra mektup yazarak istifa etmişti. Bu istifanın ardından Aslan, İnönü’nün çok sayıda usulsüz işlerine tanıklık ettiğini ve bunu mahkemede ispat edeceğini açıklamıştı.

İNÖNÜ DELİLLERİ KARARTACAKTI

Başkan İnönü, Aslan’ın gazetelere açıklama yapmasının ardından düğün masraflarının parasının inşaat firması tarafından ödenmesinin izini silmeye çalıştı. Aslan bir müteahhitte aldırılan uçak bileti için uyardığını ve bunun üzerine bileti belediyenin aldığını söyledi.  

İŞTE ASLAN’IN MAHKEMEYE SUNDUĞU DELİLLER

İnönü’nün oğlu Murat Erdal İnönü ile Ece Başkal’ın Shangri-La Bosphorus'ta yapılan görkemli düğünün masraflarının 60 bin TL’sini Şişli’de inşaat yapan bir müteahhit tarafından ödendi.

SEYAHAT BİLETLERİ BELEDİYEDEN KARŞILANMIŞ

Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü ve kızının yurtiçi ve yurtdışı yaptığı seyahatlerin biletleri belediye den karşılandı.

Murat Erdal İnönü-Ece Başkal’ın uzun mesafeli uçuşların masrafı bir inşaat firması tarafından karşılanmış

KAÇAK İNŞAATLARA GÖZ YUMULMUŞ

Şişli’de zabıta müdürünün vurulmasının altında kaçak inşaatlar yatıyor.  Özellikle büyük holdinglerin yaptığı inşaatların daha az vergi vermesi için metrekareleri küçük gösterilmiş.

AÇIKTAN MAAŞLAR ÖDENMİŞ

Belediyelerde danışmanlık kadrosu olmamasına rağmen bazı korumalara danışmanlık adı altından yüksek maaşlar veriyor. Çifte hesaplar tutulmuş. Açıktan maaş alan çok sayıda ismin olduğu belirtilmiş.

İNÖNÜ İNKÂR ETMİŞ VE MAHKEMEYE VERECEĞİM DEMİŞTİ

Şişli Gazetesi olarak tarafsız gazetecilik ilkemiz gereği bizlere gelen bu belgelerle ilgili Hayri İnönü’ye sorduğumuz da inkar etmişti. Ve konuyu mahkemeye taşıyacaklarını belirtmişti.

MAHKEMEYE İNÖNÜ DEĞİL DANIŞMANI GİTTİ

Tüm bu korkunç iddialara karşı Hayri İnönü tarafından değil de iddia sahibi olan danışmanı Ali Adnan Aslan tarafından dün konu mahkemeye taşındı. Böylelikle de; Hayri İnönü yine mahkemeye gideceğim deyip gitmeme geleneğini bozmamış oldu.

İşte bu iddialarla ilgili elimize geçen belgelerden bir kısmını ve belediye ile yaptığımız yazışmaların noktasına virgülüne dokundan yayınlıyoruz.

İnönü'nün danışmanının mahkemeye sunduğu belgelerden biri

hayri-inonunun-dugun-masraflarinin-muteahhitlere-otteiginin-belgesi.jpg

HAYRİ İNÖNÜ’NÜN İDDİALARLA İLGİLİ GAZETEMİZE AÇIKLAMALARI

Sayın Hayri İnönü’nün oğlunun düğünün başkaları tarafından finanse edildiğine dair, gerçekliği şüpheli dekont Sayın İnönü’nün bilgisi dahilinde değildir.

Bahse konu olan düğünün bedelini kendisinin ödediğine dair fatura ve ödeme dekontları Sayın İnönü’nün elindedir.

Bu fatura ve ödemelerin dışında bir belge ve bilgiye sahip değildir.

Gazeteciliğin verdiği sorumlulukla şu soruların cevaplarını araştırmanızı biz de isteriz.

* Dekontun ‘Sayın’ bölümündeki isim niçin silinmiştir?

* Dekonttaki işlem ve düzenleme tarihleri arasındaki 3 aylık fark nereden kaynaklanmaktadır?

* A kişisinin B kişisine ödeme yaparken, açıklama bölümüne C kişisi için ödeme yaptığını yazması, C kişisini ne kadar bağlar?

* Düğünün yapıldığı otelde, dekontta yazılı 11 bin 800 Euro’ya düğün yapılabilmesi mümkün müdür?

Sayın belediye başkanımız Hayri İnönü’nün asılsız, mesnetsiz ve örgütlü bir kötülük silsilesiyle itibarının zedelenmeye çalışılması sonuç vermeyecektir. Mesneti olmayan suçlamalarla kamuoyunu işgal ettiğimiz için üzgünüz.

Saygılarımızla

ŞİŞLİ GAZETESİ OLARAK GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASI İÇİN ÇABA GÖSTERMİŞTİK

Şişli Belediyesi’nden gelen cevabi yazılar bizi tatmin etmemiş ve tatmin olmak için çapa göstermiş ve gerçeklerin ortaya çıkması için azmetmiştik.

Şişli Belediyesi'nin cevabi yazısına istinaden ikinci sorumuz

Sayın Hayri İnönü; oğlunun düğün masraflarının bedelini kendisinin ödediğine dair fatura ve ödeme dekontlarını bizimle paylaşabilir mi?

  • Bu dekontları paylaşamaz ise gazetemizin bir muhabirinin görmesine imkan tanır mı?
  • Eğer o da olamaz ise bu dekont ve iddiaların gün yüzüne çıkması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunabilir mi?

Gazeteciliğimizin verdiği sorumlulukla araştırmanızı istediğiniz cevaplara gelir isek;

* Dekontun ‘Sayın’ bölümündeki isim niçin silinmiştir?

Gazeteciliğin vermiş olduğu kuşku ve tecrübe gereği;

Başına bir sıkıntı gelmemesi için ihtimali var. Bu sualin cevabını daha net alabilmek adına yapılacak suç duyurusu ortaya çıkaracaktır

* Dekonttaki işlem ve düzenleme tarihleri arasındaki 3 aylık fark nereden kaynaklanmaktadır?

Yine gazetecilik refleksi gereği;

Bu para karşılığı muhtemel bir anlaşma karşılığının yerine gelmediğini ancak 24/01/2015’ta anlamış olması ve hesap dekontunu bilgisayardan aldığı tarih olma ihtimali var. Bunu da suç duyurusu yapılarak gerçekleri ortaya çıkarabiliriz.  

* A kişisinin B kişisine ödeme yaparken, açıklama bölümüne C kişisi için ödeme yaptığını yazması, C kişisini ne kadar bağlar?

Buna da gazetelikte rüşvetin belgesi deniliyor. İşte yine bunun içinde suç duyurusu yapılması zorunlu hale gelmektedir.

* Düğünün yapıldığı otelde, dekontta yazılı 11 bin 800 Euro’ya düğün yapılabilmesi mümkün müdür?

20 yıllık gazetecilik tecrübesine ve Mustafa Sarıgül gibi biri ile savaşmış bir deneyime sahip bir gazete olarak bizden diğer bilgi ve belgeleri sizlerle paylaşmamızı beklemeyin.

Sayın Hayri İnönü’nün asılsız, mesnetsiz ve örgütlü bir kötülük silsilesiyle itibarının zedelenmeye çalışılmasını engellemek adına bir reel harekette bulunun.

Bu konu ile ilgili bizlere suç duyurusunda bulunulacağını garanti edin bizde haberi erteleyelim.

Yine 20 yıllık geçmişimizde bizlerin nasıl bir gazetecilik yaptığı ortadadır. Şişli’ye zarar veren kim olursa olsun sadece yazmakla kalmayarak 32 dava açmış duyarlılıkta bir gazete olarak hiçbir gün ve hiçbir gücün tarafsızlık gazeteceiliğimize zarar vermesine izin vermedik.

Mesneti olmayan suçlamalarla kamuoyunu işgal etmemek adına ve sizlerin de üzülmemesi adına gelin bize SAYIN HAYRİ İNÖNÜ’NÜN BU KONU İLE İGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA bulunacağının garantisini verin.

Bizde bunları haber yapalım. Şişli Gazetesi’nin tek amacı vardır oda gerçekleri ortaya çıkarmaktır. Bunu örneğine ve ispatına tüm Şişlili şahittir.

Bizim duyarlılığımıza SAYIN İNÖNÜ’NÜN DE SUÇ DUYURUSUNDA bulunarak ortak olmaya davet ediyoruz. Şişli Gazetesi olarak sizlerden gelecek cevaba göre duyarlı ve doğru habercilik yapacağımızı asla endişeniz olmasın demiştik.

SORULARIMIZA BELEDİYEDEN GELEN İKİNCİ CEVAP İSE;

Sayın Hayri İnönü, itibarını zedeleyecek asılsız iddialar ile ilgili, elbette suç duyurusunda bulunacaktır. Şu an bahsi geçen dekontun gerçekliğiyle ilgili araştırmalar yapılmaktadır ve hukuki süreç derhal başlatılacaktır. Sayın İnönü’nün elindeki düğünü kendisinin finanse ettiğine dair fatura ve dekontlar o süreçte yargı makamlarına teslim edilecektir.

Tarafımıza göndermiş olduğunuz mailinizde:

A kişisinin B kişisine ödeme yaparken, açıklama bölümüne C kişisi için ödeme yaptığını yazması, C kişisini ne kadar bağlar?” sorumuza “Buna gazetelikte rüşvetin belgesi deniliyor” cevabı vermişsiniz.

Bu durumda Ahmet Bey, Hasan Bey’e para gönderirken, açıklama bölümüne “Mehmet Bey’in oğlunun düğün bedeli” yazarsa size göre Mehmet Tekin rüşvet almış oluyor. Ya da Mehmet Bey’in bilgisi dışında bir başkası ‘Mehmet Bey sizden x  karşılığı aylık 60 bin TL istiyor’ dediğinde, Mehmet Bey size göre yine rüşvet almış oluyor.Ancak ne evrensel gazetecilik, ne de evrensel hukuk kuralları çerçevesinde böyle bir şey söz konusu dahi olamaz.

Bilginize sunarız.

ŞİŞLİ GAZETESİ OLARAK TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Şişli Gazetesi olarak Şişli’nin paralarının gerçekten çar çur edilmemesi, bu mahkemenin ve önümüzdeki günlerde de çıkabilecek benzeri olayların da takipçisi olacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum