Hakkı Yüksel; ‘Doğru işletmeler için lokasyon önemli değildir’

Hakkı Yüksel; ‘Doğru işletmeler için lokasyon önemli değildir’

Şişli’ye yaptığı yatırımlarla dikkat çeken iş adamı İsmail Hakkı Yüksel gazetemize verdiği röportajla çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yüksel; “Bizim sektörümüzün en önemli unsuru, insan. Biz de ona yatırım yapmaya çalışıyoruz. Sadece işi bilen ve yüzü gülen personel ile bu pastadan pay alabileceğimize ve payımızın büyüyeceğine inanıyorum” dedi. 

Crowne Plaza olarak, misafirlerinize sunduğunuz ayrıcalıklar nelerdir?

Crowne Plaza Harbiye Otel’in diğer beş yıldızlı otellerden fiziki olarak büyük farklılığı tabii ki yok.

Ülkemizde otel standartları o kadar yüksek bir düzeye ulaştı ki, özellikle yabancı zincir oteller çoğaldıkça standartların ne kadar önemli olduğunu daha iyi öğrenmiş olduk.

Bizler sadece bu standartların üzerine Türk konukseverliğini, sıcaklığını ve güler yüzünü yerleştirmeye çalışıyoruz.

Kişisel olarak ben işimden zevk ve keyif almak için çaba sarf ediyorum. Bunu da tüm çalışma arkadaşlarıma göstermeye ve yerleştirmeye çalışıyorum.

İşinden keyif almayan ve mutlu olmayan bir personelin bizim gibi tamamen insan odaklı çalışan işletmelerde misafiri mutlu etmesi mümkün değildir.

Crowne Plaza’nın otelcilik anlayışı ile iş ve şehir oteli konsepti yaklaşımına bakış açısı hakkında bilgi verir misiniz?

Crowne Plaza oda sayısı açısından en büyük otel zinciri olan İntercontinental Grubu’na bağlı. Bildiğim kadarıyla da sadece şehir otelciliği yapan bir markası. 

İnandıkları lokasyonlara ve projelere uzun incelemelerden sonra isimlerini veriyorlar. Bizler de otelimizde onların şehir otelciliği deneyimlerinden faydalanıyoruz.

Otelinizin bulunduğu lokasyon açısından önemli bir avantaja sahipsiniz. Otelinizin konumu ve size getirileri hakkında neler söylemek istersiniz?

İlk başlarda otelimiz ana caddenin altında kaldığı için birtakım lokasyon ile ilgili eleştiriler almıştık, ancak görüyoruz ki doğru işletmeler için lokasyon çok önemli olmuyor.

Sizin de belirttiğiniz gibi şehrin tam merkezindeyiz. Nişantaşı’na beş dakika, metro istasyonuna üç dakika, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ne sekiz dakika ve Taksim Meydanına yürüyerek on üç dakika mesafedeyiz.

Çevre yollarından şehrin merkezine ve trafiğe hiç girmeden direkt otele ulaşabiliyoruz.

İstanbul’daki şehir otelleri arasındaki rekabeti nasıl değerlendiriyorsunuz? Crowne Plaza İstanbul, bu rekabet içinde öne geçmeyi nasıl başarıyor?

Bizim sektörümüzün en önemli unsuru, insan ve biz de ona yatırım yapmaya çalışıyoruz. Sadece işi bilen ve yüzü gülen personel ile bu pastadan pay alabileceğimize ve payımızın büyüyeceğine inanıyorum.

4 yıldır hizmetteyiz. Sürekli büyüyen şirket portföyümüz ve devamlı bizi tercih eden misafirlerimiz oldu. Toplantı ve seminerlere çok önem veriyoruz.

Toplam 19 adet irili ufaklı salon ile sekiz yüz kişiye kadar hizmet verebiliyoruz. En büyük toplantı salonumuz 300 metrekare büyüklüğünde ve gün ışığı alıyor. Çatı katında ve çok güzel şehir manzarasına sahip.

Otelinizin dekorasyonunda konfor ve estetiği bir arada sunmak adına nasıl bir çalışma yaptınız? Hangi unsurlara özen gösterdiniz?

Otelimizde genel olarak insanları dinlendiren pastel ve canlı renkleri dekorasyonda kullandık. Bizim gibi şehir otellerindeki odalarda bence en öne çıkan ekipman yatak ve yastıklardır. Gece geç vakit yatağa giren ve sabah erken saatte otelden ayrılan bir misafir, iyi uyuduysa ve sabah güzel bir kahvaltı yaptıysa mutlaka tekrar sizin otelinize gelir.

Crowne Plaza standartlarındaki yataklarımız ve yastıklarımızdan misafirlerimiz çok memnun kalıyorlar. 32 metrekare büyüklüğündeki odalarda geniş bir çalışma masası, ergonomik sandalye, ottoman koltuk, misafir sandalyesi, büyük ekran televizyon ve 5 yıldızlı otellerde olması gereken tüm ekipmanlar mevcut.

Ayrıca superior odalar, suite ve King suitten oluşan toplam 285 odamız var. Genel mekanlarda ve toplantı salonlarında iklimlendirme yaptık. Toplantının başında salon ısısı 24C ise, toplantının ortasında ve sonunda da aynı ısı değerlerini koruyabiliyoruz.

Bu da toplantıların daha verimli geçmesini sağlıyor. Sigara içenler için de alternatif mekanlar oluşturup tercihlere saygı gösteriyoruz. Otelin tüm mekanlarında yüksek hızda kablolu ve kablosuz interneti ücretsiz olarak veriyoruz.

Crowne Plaza olarak, dünyanın en büyük otel zincirlerinden Inter Continental Hotels Group’un bir üyesi olmanızın size sağladığı avantajların neler olduğunu düşünüyorsunuz?

İntercontinental grubunda olmak bize özellikle satış pazarlama ve tanınma konusunda büyük avantaj sağlıyor. Tüm dünyada satış kanallarında satışımız yapılıyor.

Bugüne kadar beklediğimiz rezervasyon rakamlarına ulaşmayı başardık önümüzdeki yıl bu rakamın çok yükseleceğini tahmin ediyorum.

Gündeminizde olan yeni projeleriniz ve hedefleriniz nelerdir? Otel olarak 2015 kış sezonu için nasıl bir hazırlık yaptınız?

Bu seneyi iyi bir dolulukla kapatacağız. Kış ve önümüzdeki yıl daha iyi olacağını tahmin ediyorum. İstanbul artık dünyada sayılı destinasyonlardan biri oldu. Bu durum önümüzdeki dönemlerde daha da artacaktır.

Hakkı Yüksel kimdir?

Marmara Üniversitesi Spor Akademisi bölümünden 1984 yılında üstün başarıyla lisans derecesini aldı. Ulusal ve uluslararası güreş yarışmalarında birçok derece ile Türkiye’yi temsil etti.

Halen Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Öğrenim Mezunları Derneği (MUBESYOM) Yönetim Kurulu Üyesi.

1987 yılından beri faaliyet gösteren, Romanya’da kurulan ilk Türk turizm şirketi olan Alibaba Turizm’in hem Kurucusu, hem de Yönetim Kurulu Başkanı olan Yüksel, turizm ve enerji sektöründe faaliyette bulunan ve Crowne Plaza, Harbiye Hotel’i de bünyesinde barındıran Mehmet Edip Yüksel Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapıyor. 2005 yılında faaliyete geçen Antakya Turizm’in sahibi.

Evli ve iki çocuk sahibi; İngilizce, Arapça ve Romence biliyor seyahat acentesi ile devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum