Gülay Çokay'ın Babası

Gülay Çokay'ın Babası

Eski Şişli Belediye Başkanı Gülay Çokay'ın (Aslıtürk) eski belediye meclis üyesi Ahmet Cüneyt Akgün'ün eşinin hastane masraflarının gayri meşru hesaptan karşılandığı iddiasıyla 3 sanıkla yargılandığı davanın duruşmasına, Çokay'ın babası İlyas Çokay, annes



İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran İlyas Çokay, kızı Gülay Çokay'ın ifadesinin istinabe yoluyla alınması için dilekçe verdiklerini, bunun akıbetini öğrenmek için mahkemeye geldiklerini belirterek bu duruşmayı da tesadüfen öğrendiklerini söyledi. İlyas Çokay, "Gülay'ın bu davada sadece ifade vermediği için tutuklaması bulunuyor. Yani Gülay ifade verirse tutuklaması kalkacak" dedi.

İlyas Çokay, Gülay Çokay'ın 26 Haziran'da İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "zimmet" suçundan beraatına, "görevi kötüye kullanmak" suçundan ise zamanaşımından ortadan kaldırılmasına karar verilen davasına yönelik soru üzerine ise "Bu olaylardan ötürü tüm aile olarak üzülmüştük. Ama şimdi çok mutluyuz" diye konuştu.

İlyas Çokay, kızının Türkiye ekonomisini herkesten çok daha iyi takip ettiğini de ifade ederek "Benim İngiltere'deki emlak işlerimi şimdi kızım yürütüyor. Gelirse yayımlanacak kitapları olacak. Bunlardan biri, Türkiye'nin son 25 yılını anlatan özellikle de son 4.5 yılındaki ekonomik gelişmeleri anlatan bir kitap. Ayrıca modern belediyecilik üzerine kitap hazırlıyor. Yaşadıkları hakkında ise yazmadı. Ben de zorladım ama yazmadı" şeklinde konuştu.

Kızının siyasete girmekten pişman olmadığını dile getiren İlyas Çokay, şunları söyledi:

"Yeniden devam eder mi, etmez mi bilmiyorum ama siyasi hayatta başarılıydı. Türk siyasi hayatında pek çok insan hakkında ne davalar açıldı. Ama yine şimdi nerelere geldiler. Bütün bu davalar bitti. Metelik götürülmediği anlaşıldı".

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya sanıklardan katılan olmazken, Mahkeme Başkanı Niyazi Aydın, sanıklar Gülay Çokay ile Oğuz Öngen hakkında 8 Aralık 2005 tarihinde kaçak kararı verildiğini ve sanıkların iadeleriyle ilgili yazıya cevap gelmediğini belirtti. Duruşma, tanık Zarife Akgün ile ilgili Bodrum Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazılan yazının beklenmesine ve sanıklar Gülay Çokay ile Oğuz Öngen'in iadeleriyle ilgili yazılan yazıların gereğiyle ilgili ne işlem yapıldığının savcılığa sorulmasına

karar verilerek ertelendi.

İlyas Çokay adliye çıkışında da "Çok mutluyuz. Türk adaleti çok büyük" derken, annesi Naciye Çokay ise bir şey söylemek istemediğini belirtti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.