Film türleri ve dahası...

Film türleri ve dahası...

Filmler türlerine göre ayrıldığında herkes istediğini seçebilme yeteneğine sahip oldu ve bu sinemaseverlere yeni bir soluk getirdi. İşte film türleri ve dahası..

Filmler ilk çıktığı zamanlarda bugünki gibi değillerdi. Daha çok emeklemeyi öğrenen yeni bir bebek gibiydiler. Bununla beraber sinema tarihinin ilk çıkış zamanına bakıldığında sessiz sinema filmlerinden sonra sesli olarak yayınlanan filmler sadece 10 dakika uzunluğundaydı. Bunun nedeni filmlerin makinasının çok eski teknolojilere sahip olması ve sadece 10 dakika uzunluğunda bir filmi izle yapılabilmesiydi. Fakat daha sonra adına sinema ve film denilen bu küçük bebek emeklemeye başladı. Ardından bununla beraber yavaş yavaş yürümeye ve sonunda koşmaya başladığında sinema günümüzdeki halini yavaş yavaş almaya başladı. Film süreleri 10 dakikadan 180 dakikaya kadar ulaşmaya ve bununla beraber gelişmeye başladı.

Tabi ki bunda teknolojinin rolü yadsınamaz bir gerçekken ünlü yönetmenler ve sinema severlerde sinema sektörüne birçok yenilikçi hareket getirdi ve yeni teknikler nesilden nesile aktarılacak şekilde gösterildi. Böylelikle günümüzdeki haline ulaşan film sektörü dallandı ve budaklandı. Bu dallanma ve budaklanma daha sonra filmleri izle türlerine ayrıldı. Bu türler kendilerine has özellikleri ile gün yüzüne çıktı ve bu sırada internetin gelişimi ile online film izleme platformlarında yer aldı.

Bu gelişmeler her şeyin ardından katlanarak devam etti. Film ve sinema sektörü giderek gelişti ve bunun bir sonucu olarak internet üzerinde birden fazla hd film izle ve 4k film izle seçenekleri ile siteler yer aldı. Sitelerde filmler konularına ve türlerine göre kategorize edildi ve bu oluşum filmlerin türlerine göre ayrılışında önemli bir rol oynadı. Bundan dolayı birçok farklı kategoriye ayrılan filmler izleyecinin beğenisine sunuldu. Yeni film izlemek isteyen sinema severler sevdikleri kategorideki filmlere bakmaya başladı.

Aksiyon türünde görsellik ön plana çıktı ve filmlerde heyecan dorukta herkesin bir eli ağzında izlediği filmler yer aldı. Fantastik türünde insanları ve sinemaseverleri yaşadıkları evrenden çok daha farklı evrenlere götürdü ve böylelikle daha önce görülmeyen bir dünya keşfedildi. Bununla beraber insanlar gördükleri yeni evrenlerde hayal güçlerini sonuna kadar kullandı ve büyüleyici dünyaların etkisi altında kaldılar. Romantik filmlerde duygusal aşk hikayeleri bazen hd film izle bazense 4k film izle seçeneği ile online film izleme sitelerinde aşık çiftlere veya aşk acısı çeken yalnızlara sunuldu ve peçeteler ekranların hemen yanı başında yer aldı.

Filmler türlerine göre ayrıldığında herkes istediğini seçebilme yeteneğine sahip oldu ve bu sinemaseverlere yeni bir soluk getirdi. Böylelikle türlerine ayrılan filmlerin insanlara büyük bir yardımı dokundu. Bugüne kadar onlarca film türü ortaya çıktı ve hepsi farklı bir kategoride farklı hikayesi ile online film izleme sitelerinde yer aldı. Her insan için film türleri benzersiz bir kolaylık sağladı ve ne izlesem, sorusuna iyi bir cevap hakkı doğdu; Ne tür film seversin?

Zohan'a Bulaşma - Yo- Don't Mess with the Zohan

Zohan'a Bulaşma, Dennis Dugan tarafından yönetilen, Carlito Cabardo tarafından yazılan ve aynı zamanda filmin ana kahramanı rolünü üstlenen Adam Sandler tarafından yapılan 2008 Amerikan komedi filmidir. Zohan Dvir insanüstü ama iyi kalpli bir İsrailli terörle mücadele uzmanı ve İsrail Savunma Kuvvetleri'ndeki en iyi ve en saygın askeridir. Bununla birlikte, Zohan, sürekli çatışmalardan hem tiksinmiş hem de hayal kırıklığına uğramış durumdadır, gizlice ABD'ye taşınmayı ve kuaför olmayı hayal eder. Bu, Zohan'ı kişisel baş düşmanı Fatoush "the Phantom" Hakbarah tarafından yönetilen bir Filistinli terörist grubu durdurma görevine gönderen IDF tarafından iyi karşılanmayacaktır. 

Türkçe dublaj olarak da izleyebileceğiniz filmin devamında; Partisinin mahvolmasına üzülmesine rağmen Zohan, bunu IDF'yi terk etmek ve Amerika'ya taşınmak için uzun zamandır beklediği bir şans olarak görür. Takip sırasında kendini ölmüş gibi gösterir ve New York şehrine kaçar, kendi saçını keser ve "Yarısı" olduğunu iddia ederken "Scrappy Coco" takma adını alır. Bu arada Phantom, sözde Zohan'ı öldürmekle inanılmaz derecede zengin ve ünlü hale gelir ve kendi fast food işi olan "Muchen Tuchen" i kurar. Başlangıçta birkaç salonda işe alınmada başarısız olan Zohan'ın askeri uzmanlığı, ona kalacak bir yer veren yeni bir arkadaş olan Michael’ı kazandırır. Ancak Michael, Zohan'ın annesiyle bir şeyler yaşadığını duyunca küplere biner. Zohan, bir diskoda Oori adında bir İsrailliyle karşılaşır; Zohan'ı tanır ancak kimliğini gizli tutmayı kabul eder.

Oori onu aşağı Manhattan'da, sokağın bir Filistin tarafı ile İsrail tarafı arasında bölünmüş Orta Doğu Amerikalılarla dolu bir bloğa götürür. Zohan, Dalia adlı Filistinli bir kadının salonunda iş bulmaya çalışır. İlk önce sadece Zohan'ın ücretsiz olarak yerleri süpürmesine izin verdikten sonra, tatmin edici bir saç kesimi ve arka oda cinsel hizmetiyle kıdemli bir bayanı memnun ettikten sonra sonunda bir stilist olmasına izin verir. Zohan'ın ünü, aşağı Manhattan'ın yaşlı kadınları arasında anında yayılır. Dalia'nın iş patlamaları, bir alışveriş merkezi inşa edebilmek için tüm yerel kiracıları ikna etmeye çalışan şirket patronu Grant Walbridge'i üzecektir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.