Fatih Öğün, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı

Fatih Öğün, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı

Dış İlişkilerden sorumlu Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı olan Fatih Öğün kimdir? Nereli? Ne iş yapar? Biyografisi

FATİH ÖĞÜN KİMDİR?

1979 yılı Bingöl doğumludur. 1998 yılında Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimine başlamıştır.

Bir dönem Paris Sorbonne Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde de burslu olarak eğitim gördükten sonra lisans eğitimini yüksek onur derecesi ile tamamlamış ve burslu olarak tekrar Fransa’ya giderek Paris Siyasal Bilimler’de (Sciences Po de Paris) Ekonomi Politikaları alanında yüksek lisans eğitimine başlamıştır.

“İpotekli Konut Kredilerinin Türkiye Ekonomisinin Büyümesine Etkilerinin Ekonometrik Analizi” konulu tezi ile yüksek lisans eğitimini de başarı ile tamamladıktan sonra askerlik hizmeti için Turkiye’ye geri dönmüştür.

Askerlik hizmetini müteakiben 2007 yılında aile şirketinde ticarete yardımcı olmak üzere yaklaşık iki sene boyunca Bingöl’de ikamet etmiştir. 2009 yılında İstanbul’a dönerek Türk Telekom’da Finans Genel Müdür Yardımcılığı’nda uzman yardımcısı olarak çalışmaya başlamıştır.

Çalışma hayatı devam ederken 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ikinci lisans eğitimine başlamış ve bu fakülteden de 2017 yılında onur derecesi ile mezun olmuştur. 2018 yılına kadar Türk Telekom Grubu’nda çeşitli pozisyonlarda görev aldıktan sonra 2018 yılında Türk Telekom Şirketler Grubu’nun Hazine Müdürü iken aile şirketlerinde çalışmak üzere bu gruptan ayrılmıştır.

Fatih Ögün, 6 Mayıs 2018’de yapılan AK Parti İstanbul 6. Olağan İl Kongresi’nde İl Yedek Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş, 23 Eylül 2019’da Dış İlişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Evli ve çok iyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmektedir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.