Engelsiz bir eğlence için "SEVGİ PARKI"

Engelsiz bir eğlence için "SEVGİ PARKI"

Şişli Belediyesi ile 118-T Lions Yönetim Çevresi Federasyonu, engelli ve engelsiz çocukların ön yargılardan uzak, bir arada oynayabilmeleri için ortak bir projeye imza attılar. “Sevgi Parkı” olarak adlandırılan oyun parkının temel atma törenine Şişli Bele

    Engelli ve engelsiz çocukların ön yargıdan uzak bir şekilde beraber oynamalarını hedefleyen "Sevgi Parkı" projesi 31 Ekim Perşembe günü Maslak-Ayazağa'da temelleri atıldı.
    Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Lions Uluslararası Başkanı Berry Palmer’ın da katılımlarıyla temeli atılan “Sevgi Parkı”, engeli olsun yada olmasın tüm çocukların bir arada oynaması için özel olarak tasarlanan kum havuzlarından, spor ekipmanlarından, salıncaklardan, oyun gruplarından ve zihin geliştirici oyunlardan oluşan açık alan ile orman içi yapılaşmaya uygun “ağaç ev” tipinde 80 metrekarelik bir kapalı alandan oluşacak. Sözkonusu kapalı alanda engelli tuvaletlerinden, bebek bakım odalarına, mutfaktan toplantı ve konferans salonlarına kadar tüm hizmetler ailelerin ve çocuklarının hizmetine sunulacak.
    Nisan ayı sonunda tamamlanması planlanan “Sevgi Parkı”, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları  Sözleşmesi’nin en önemli maddelerinden biri olan oyun hakkını, insan hakları ve fırsat eşitliği ilkesi ile harmanlayarak engelli çocuklar ile engelsiz çocuklara aynı sahada oyun hakkı vermeyi amaçlıyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.