Emniyet Teşkilatı`ndan Vali Mutlu`ya ziyaret

Emniyet Teşkilatı`ndan Vali Mutlu`ya ziyaret

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 167. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Emniyet Müdürü Çapkın`ın başkanlığındaki heyet, İstanbul Valisi Mutlu`yu makamında ziyaret etti.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Nisan ayının herkes için çok özel bir ay olduğunu ve Emniyet Teşkilatı’nın bu hususi gününde gönüllerinin çok farklı bir heyecan içinde çarptığını söyledi.
Türk Polis Teşkilatı’nın 10 Nisan’da geride bırakacağı 167. yıldönümünü kutlamak için hazırlıkların yoğun bir şekilde gittiğini ifade eden Vali Mutlu, şöyle konuştu:
“10 Nisan’a yaklaştıkça günümüzü kutlamak için hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu çerçevede bu haftayı da güzel etkinliklerle kutlayacağız.”
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise, 167. Kuruluş yıldönümü kutlayacak Türk Polis Teşkilatı’nın kutlama etkinliklerinin 11 Nisan’a kadar süreceği dile getirerek şunları söyledi:
“11 Nisan’a kadar 167. kuruluş yıl dönümü kutlama etkinliklerimiz sürecek. Bu vesile ile zatıâlinizi ziyarete geldik.”
Ziyaret sonrasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
İstanbul’da gerçekleşen bombalı saldırılarla ilgili sorulan soruya Vali Mutlu şu şekilde cevap verdi:
“Tabi zaman zaman bu tür eylemleri yapmak için terör örgütü ya da örgütlerinin faaliyetlerini görebiliyoruz. Ama bunların faillerini de biz netice itibari ile her zaman söylüyorum, bir müddet sonra yakalıyoruz. Dolayısı ile çok ender de olsa zaman zaman bu tür girişimlerde bulunanlara İstanbul’da emniyetimiz, güvenlik güçlerimiz yoğun takiplerini sürdürerek fırsat vermemek için yoğun bir gayret gösteriyor ve çalışıyorlar. Biz bu şehrin, güvenli, huzurlu olması için 24 saat emniyet güçlerimiz, jandarmamız ve bütün güvenlik birimlerimizden halkımızın emrindeyiz. Onların huzurunu her şeyin üstünde tutuyoruz. Emniyet teşkilatımız bu görevlerini yaparken normal mesainin dışında canı ve kanıyla hizmet veren bir teşkilattır. O nedenle de görevi ağır sorumluluğu yüksek bir fedakârlık mesleği olan emniyet teşkilatımızın tüm çalışanlarını ve başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere yürekten kutluyorum. Haftalarının hayırlı olmasını yürekten diliyorum. Farklı etkinliklerde İstanbul’umuzda, İstanbullularla birlikte olacaklar. Programlarda da kendilerine başarılar diliyorum.”

Narkotik 3 ay içersinde 1.5 tona yakın uyuşturucu ele geçirdi. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu Mutlu şu şekilde yanıtladı:
“Tabi bunları tek tek ifade edecek olursak her alanda emniyet teşkilatımızın asayiş hizmetleri, narkotik, kaçakçılık, terör gibi bütün bu alanlarda yürüttüğü fevkalade başarılı operasyonlar çalışmalar var. İfade ettiğiniz konu da bunlardan bir tanesidir. İstanbul’da da narkotiğimizin geçtiğimiz günlerde yürütmüş olduğu başarılı çalışma uzun bir takip sürecinden sonra ele geçirmiş olduğu çok külliyetli miktarda 860 kiloluk eroin son yılların en büyük operasyonlarından biridir. Tabi ki biz İstanbul’umuzun, ülkemizin bir uyuşturucu merkezi, uyuşturucu geçiş noktası olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda devletimizin, hükümetimizin kararlılığı bütün dünya tarafından çok iyi biliniyor. İstanbul teşkilatımız fevkalade ciddi operasyonlar yapıyor.”
 Vali Mutlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Gerek organize suç örgütleri, gerekse sokakta gençlerimize bu kötü alışkanlığı bulaştırmaya çalışanlara karşı fevkalade nazik, dikkatli bir görev yürütüyor. En çok mücadele ettiğimiz alanlardan bir tanesi uyuşturucu ile ilgili konudur. Gençlerimizin korunması bizim için fevkalade önemlidir. İyi bir gençlik, sağlıklı bir toplum bizim vazgeçilmezimizdir. Bu nedenle gençlerimiz ve toplumumuzu korumak için narkotikle mücadele konusunda bu hassasiyeti emniyet teşkilatımız e güvenlik teşkilatımız aynı doğrultuda sürdürmeye ve bu zehri kullanmak ve kullandırtmak isteyenlere fırsat vermemeye özen göstereceğiz.”
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.