Dursun çaltı: Meclis Konuşması

Dursun çaltı: Meclis Konuşması

CHP Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Dursun Çaltı; Ocak Ayı’ndan beri sunmuş olduğum ama bugüne kadar herhangi bir cevabını alamadığım konuları bir kere daha dile getirmek istiyorum” diyerek söz aldı.

Bunları söyledikten sonra ocak ve şubat aylarında dile getirdiğimiz burada önerdiğimiz ama hep söylüyoruz ya hani bir laf söz vardır gazetecilikte geçerlidir ama bir iddia bir öneri ortaya attığınız zaman müspet ya da menfi onun sonucunu alana kadar sormak lazım. Ben söylediklerimi tekrarlamak istiyorum. 

 

Değerli gazeteci Uğur mumcu anıtının yenilenen bu anıtın çevresinin bir biçimde temizlenmesini önermiştik. Bu yapılacaktı ama çok uzun bir süreç geçiyor 1-2 ay ben bunu ocak ayında da söyledim ama en ufak bir kıpırtı yok bu konuda da sayın başkandan bilgi istiyorum. Yine alçakça katledilen rahmetli Abdurrahman Köksaloğlu’nun anıtı ile ilgili bir şişli meydanında yer belirlenmesi için bir öneride bulunmuştuk yine herhangi bir şey yok.

“HAYVAN SATIŞI YASAKLANSIN”

Bu pet shoplarda satılan evcil hayvanlarının satışının yasaklanmasının çok iyi olacağını ifade ettik , bunu önermiştik yani bu konuda herhalde bu ay getirilecek bunu bir kere daha söylemek istiyorum.

Yine cadde ve sokak işgallerinin alabildiğine devam ettiğini görüyoruz .

 

Yine Halide Edip Adıvar kültür merkezinin iki gün evvel gittim oraya ışıklı sokaktan da girdim baktım devasa çukur ve hiçbir hareket yok yani sıfır bunla ilgili olarak bir bilgi istiyoruz.

 

İnci Sineması ile ilgili olarak burada komisyonda bile görüşülmeden bir bölü binlik plan değişikliği olmuştu bununla ilgili olarakta dava açtılıyor

 

 

Şuan da üzerinde pet shoplarla ilgili ruhsat vermeyi durdurduğumuzu ancak eski ruhsatlar hesap hakkı olduğu için iyileştirme çalışmaları yapılacak. Bunun yanında İlçe tarım müdürlüğü yeni bir yönetmelikle bunların bizi iş yeri açma ruhsatımızın dışında genel anlamda çalışma ruhsatı verdiği için bizim kapatmalarımızın da çok fazla bir önemi olmuyor. Ancak onlarla beraber çalışarak bizde aynı karardayız. Sayın başkanımızda söylemişti bu çalışmalar hala devam ediyor ama fiilen biz bu yeni vermeyi durdurduk ve sizlere de bildirdik.

 

Sayın dursun çaltı’nın söylediklerini dikkatle dinlemenizi istiyorum . Durumdan vazife çıkarmak önemli , uğur mumcu , abdurrahman köksaloğlu konusunda söylenenler için teşekkür ediyorum. Halide edip Adıvar kültür merkezi ile ilgili olarak bir proje yapmak duurumunda kaldım osman korkmaz başkanımız projeyle ilgileniyor. Müslüm babaya rahmet diliyorum yoğun bir tören olacak cumhurbaşkanımız siyasi parti başkanlarımız katılacaklar ben ö yüzden gidiyorum. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.