Dünyaca ünlü şefler Şişli'de bir araya geldi

Dünyaca ünlü şefler Şişli'de bir araya geldi

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Gastromasa Konferansı, 14 Kasım Cumartesi günü Şişli’de lüks bir otelde gerçekleşti. Konferans, dünyanın en önemli şeflerini ve yemek yazarlarını Şişli’de bir araya getirdi

Bu yıl Türkiye'de ilk kez düzenlenen Gastromasa Konferansı, 14 Kasım Cumartesi günü Şişli’de lüks bir otelde gerçekleştirildi.  Türk mutfağı araştırmacısı Vedat Başaran'ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; Türkiye'nin önemli yerli ve yabancı yatırımcıları, "İstanbul, dünya gastronomisinin yeni destinasyonu olacak mı?" sorusunun cevabı arandı.

Konferans, dünya çapında ünlü konuşmacıların sunumları, İstanbul'un potansiyelinin yerli ve yabancı önemli yatırımcılar tarafından ele alındığı panel ve inovatif Türk şeflerin yaptıkları yemek sunumları ile katılımcıları etkiledi. 500'e yakın sektör profesyonelini bir araya getiren konferans, gastronomi tutkunları tarafından ilgiyle takip edildi.

KONFERANSA ÖZEL TARİFLER

İstanbul gastronomi sektörünü dünyadan yıldız isimlerle buluşturan 1. Gastromasa Konferansı'nda İnovatif Türk Şefler Sergisi düzenlendi.  Ali Ronay, Cihan Çetinkaya, Didem Şenol, Erdem Dırbalı, Erol Sarıdoğan, Fikret Özdemir, Gökhan Tufan, Kemal Demirasal, Ömür Akkor, Maksut Aşkar, Murat Aslan, Murat Dağlıoğlu, Mustafa Otar, Rafet İnce, Tarkan Özdemir, Tevfik Arslan, Tolgar Mireli, Yeşim Erol, Yılmaz Öztürk ve Zeynep Moroğlu'nun bulunduğu Türkiye'nin önde gelen 20 şefi, konferansa özel hazırladıkları inovatif tarifleri bu bölümde sergiledi. "Türk mutfağının yemeklerinde değişim olur mu?" temalı bölümde şefler, Türkiye'nin lokal ürünleriyle yeni Türk mutfağı için farklı tarifleri misafirlere ikram etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.