Dionne Warwick, İstanbul'a geldi

Dionne Warwick, İstanbul'a geldi

İstanbul Arena'da yarın konser vermek üzere İstanbul'a gelen ünlü sanatçı Dionne Warwick, ''Beni İstanbul'da en çok etkileyen, kalabalık seyirci'' dedi.

İstanbul Arena'da yarın konser vermek üzere İstanbul'a gelen ünlü sanatçı Dionne Warwick, ''Beni İstanbul'da en çok etkileyen, kalabalık seyirci'' dedi.

 

Les Ottomans Hotel'de düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Warwick, yaklaşık 9 yıl önce de İstanbul'a geldiğini belirterek, henüz kenti gezme fırsatı bulamadığını söyledi.

 

Türkiye'de de hayran kitlesi olduğunun belirtilmesi üzerine Warwick, ''Türkiye'de müziğimin ne kadar beğeni topladığını duymak mutluluk verici'' dedi.

 

Warwick, AIDS konusunda yaptığı çalışmalarla ilgili olarak da ''Ben bir sanatçı olarak yapabildiğim her şeyi yapmaya çalıştım. Müziğimle insanlara bir şeyleri göstermeyi denedim. Ama bunlar sadece yapabileceklerimizin başlangıcı'' diye konuştu.

 

İstanbul'da en çok neyi beğendiği sorusuna ise Warwick, ''Beni İstanbul'da en çok etkileyen, kalabalık seyirci'' yanıtını verdi.

 

Stüdyo çalışmaları sırasındaki bir anısını da anlatan Warwick, ''Bir stüdyo deneyimim sırasında elektrikler kesilmişti. Uzun süre elektriğin gelmesini bekledik. Sonunda kaydı gerçekleştirmiştik'' şeklinde konuştu.

 

Toplantıda Warwick'in tercümanlığını, Nez olarak bilinen şarkıcı Nezihe Kalkan yaptı.

 

DIONNE WARWICK

 

Warwick'in, 1962 yılında ilk çıkışını yaptığı ''Don't make me over'' şarkısıyla başlayan kariyerinde yaklaşık 60 şarkısı, ''hit''ler listesinde unutulmaz şarkılar olarak biliniyor.

 

Müzik dünyasında pek çok ilke imza atan Warwick, 1968 yılında ''Do you know the way to San Jose'' adlı parçasıyla ''En İyi Çağdaş Kadın Vokal'' performansı dalında Grammy Ödülünü aldı.

 

Son dönemde AIDS'e karşı müzik endüstrisinin öncüsü olarak aktif rol almasıyla dikkati çeken Warwick, ''That's what friends are for'' şarkısıyla AIDS araştırmaları için milyonlarca dolar fon yarattı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.