Dinkjian'lar, Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde

Dinkjian'lar, Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde

Ermeni müziğinin iki efsane ismi, baba-oğul Dinkjian'lar, 24 Ekim'de Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde bir konser verecek.

Onnik Dinkjian
Diyarbakırlı bir ailenin çocuğu olan Onnik Dinkjian, 1929 yılında Fransa'nın başkenti Paris'te doğdu. 1940'ta Amerika Birleşik Devletleri'ne göç eden Onnik Dinkjian, şarkılarındaki performansı ile kısa zamanda Amerika'daki Ermeni toplumunun beğenisini kazandı ve ünü tüm dünyaya yayıldı.

Ermeni halk şarkıları ve popüler şarkılarının yer aldığı albümlerinin yanı sıra dini şarkıları ve ayinleri topladığı "Havadamk" adlı bir albüm yayımladı. Ermeni şarkılarının büyük yorumcusu olarak ünü dünyanın her yanına yayıldı ve Avrupa'da, ABD'nin çeşitli eyaletlerinde Orta Doğu'da ve Güney Amerika'da konserler verdi. Onun Ermeni müziğine en büyük katkılarından biri de memleketi Diyarbakır lehçesiyle seslendirdiği şarkılar ve bu lehçeyle yaptığı bestelerdir. 

Yorumculuğunun yanı sıra sözlerini Diyarbakır Ermenicesi ile yazdığı çok sayıda bestesi de bulunan Onnik Dinkjian'ın bu şarkılardan oluşan albümü Diyarbekiri Hokin Mira Records tarafından 2015'te yayımlandı. Ermeni müziğine duyduğu sevgi ve tutkuyu oğlu dünyaca ünlü ud sanatçısı Ara Dinkjian'a da geçirdi.


Ara Dinkjian
Ara Dinkjian, Diyarbakırlı bir ailenin çocuğu olarak Amerika'da doğdu. Ermeni geleneksel müziğinin yaşayan efsanevi ismi olan babası Onnik Dinkjian'dan Anadolu müziğini öğrendi ve babasının udunu çalmaya başladı. Ara Dinkjian dünyada en çok "Night Ark" grubunun kurucusu, çok sayıdaki ünlü besteleri ve dünyanın en iyi ud icracılarından biri olarak tanınıyor. Son yıllarda "Secret Trio" projesiyle de büyük beğeni topladı. Bestelerine 13 farklı dilde söz yazıldı ve önemli yorumcular tarafından seslendirildi. Türkiye'de bilinen önemli besteleri arasında Ahmet Kaya’nın seslendirdiği "Ağladıkça", Sezen Aksu’nun seslendirdiği "Yine mi Çiçek", "Hoşgeldin", "Sarışınım", "Vazgeçtim" ve "Benim Karanlık Yarım" sayılabilir.

 

24 Ekim 2015 Cumartesi

20:00

Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi : Halaskargazi Cad. No: 286 Şişli/İstanbul

:1. Kategori - 65.00 TL 2. Kategori - 50.00 TL 3. Kategori - 35.00 TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.