Cevahir Geceleri Uyu(t)muyor!

Cevahir Geceleri Uyu(t)muyor!

Cevahir Alışveriş Merkezi’nin hemen yanında bulunan Yıldızay Apartmanı sakinleri merkezin içinde faaliyet gösteren dükkânların geceleri hiç bitmeyen tadilat çalışmalarından dolayı rahatsız. Başvurdukları kurumlardan yetkililerin gelmemesi nedeniyle mağdur

NASIL İSPATLAYALIM?
Ali Kılıç 
Cevahir’in yönetimine şikâyetlerimizi anlattık. Dükkânların tadilatları, inşaat çalışmaları, mal sevkiyatları sırasında inanılmaz gürültü oluyor. Paletli bir vinçleri var. O çalıştığı zaman gece deprem oluyor sanıyoruz. Nedense saat gece 12’den sonra çalışıyor. Valilik ve Büyük Şehir Belediyesi’nin özel sekreterlerini aramama rağmen, gece olduğu için hiçbir yetkiliyi gönderemediler. Kendi çabalarımla polise tutturduğum raporla Şişli Belediyesi’ne gittim. Sadece alışveriş merkezine uyarıda bulundular. Gece devletin yetkili kurumları çalışmıyor. Sabahleyin çalışma yok ki, ben nasıl ispatlayacağım. 
Bu sıkıntı Cevahir açıldığı günden itibaren başladı. Her dükkân tadilatında eziyet çekiyoruz. Burger King’i ikaz ettik. Balkona cephe açtılar ve restoran şekline getirildi. Binaya verilen zararı kimse düşünmüyor. 

SÜREKLİ ÇALIŞMA VAR
Aslı Başdoğan 
Oğlumun yatak odası o tarafa bakıyor. Uyuyamadığı geceler oluyor. Cevahir AVM’nin güvenlik müdürü ile görüştüm, ilgileneceğiz dediler ama sonuç alamadık. Burası açıldığından bu güne kadar sürekli çalışmalar var. Sürekli iş makinalarının sesi var. Vurma, kırma sesleri geliyor ama içeride ne olduğunu göremiyoruz. Polisi de aradım ama gelmiyorlar. 


UYUYAMIYORUZ
Burhan Balcı
Binanın konumu itibari ile iki cephemiz arka tarafa bakıyor. Binanın içine gece hurda getiriyorlar. Dükkânların yenilenme çalışmaları sırasında molozlar çıkıyor. Onlar aktarılıyor. Sürekli bir çalışma var. Bir senedir burada yaşıyorum ve bu gürültüden geceleri uyku uyuyamıyoruz. Süreklilik arz ettiği için de artık dayanamıyoruz. Cevahir AVM’nin yönetim merkezine dilekçeyle başvurdu ama sonuç alamadık. Polisler dışında devletin hiçbir kurumu gece gelmiyor. 


RAHAT ETTİK DERKEN
Muhammet Yıldız
Gece olunca çalışmaya başlıyorlar. Boruları getiriyorlar, içeriye araba sokamıyorlar. O yüzden tek kişi eldiveni giyip teker teker boruları çekip atıyor. Dükkânlar kapandığı zaman çalışmalar başlıyor. Sabaha kadar sesler devam ediyor. Olmazsa forkliftleri vinçlerle çatılara çıkarıyorlar. Yeri geldiği zaman haftanın 4-5 günü üst üste aynı şey oluyor. İnşaatında da aynı sıkıntılar vardı. Açıldı rahat ettik derken hala devam ediyor. Ama en azından o zaman gündüz çalışıyorlardı gece vakti çalışma olmuyordu. 


RAHATSIZ OLUYORUZ
Seçkin Özen
Geceleri 12’den başlayarak 1’lere 2’lere kadar süren bir gürültü oluyor. Özellikle yaz aylarında daha yoğundu. Yapılan şikâyetlerden olsa gerek bu günlerde biraz azaldı. Özellikle geç saatlerde olan çalışmalardan çok şikâyetçiyiz, rahatsız oluyoruz. 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.