Çamaşır Makinesi Sarsıntılı Çalışma Sorunu ve Çözümü

Çamaşır Makinesi Sarsıntılı Çalışma Sorunu ve Çözümü

Çamaşır Makinesi Sarsıntılı Çalışma Sorunu ve Çözümü

 

 

Günümüzde her evde kullanılan çamaşır makineleri, çamaşırların hızlı, kolay ve kaliteli standartlarda yıkanabilmesine yardımcı olarak elde çamaşır yıkamaya göre daha ekonomik su tüketimi, daha az zaman harcamaya ve tabii ki daha az efor sarf etmeye imkan veriyor. Böylelikle çamaşır makineleri modern yüzyıl dünyasında son derece yaygın şekilde kullanılan en yenilikçi ve en popüler beyaz eşya teknolojileri arasında yer alıyor. Çamaşır makinelerinin iç aksamında yer alan kazan bölümü çamaşırların yıkanması işlemlerini yüksek hızda dönüş yaparak gerçekleştirir. Bu çerçevede de ortaya çok yüksek bir güç çıktığından çamaşır makinesinin sağlam bir zeminde ve dengeli bir şekilde durması çok önemlidir. Aksi takdirde yıkama esnasında hem fazla ses çıkartabilir hem de çok fazla sarsılabilir ki Bulgurlu Arçelik Servisi merkezinde çamaşır makinesi arızaları ile ilgili olarak bu duruma çok sık şekilde karşılaşılıyor.

 

Özellikle de çamaşır makinesi arızaları içerisinde makinenin sarsıntılı çalışması problemi en sık belirtilen ve öne çıkan problemler arasında yer alıyor. Bu sebep ile de günümüz modern yüzyıl akıllı teknolojilerini barındıran çamaşır makinelerinin kurulum talimatı çerçevesinde de belirtildiği şekilde düz ve sert bir zemin üzerinde bulunmasına dikkat edilmelidir. Bunun dışında çamaşır makinelerinin ayak bölümleri ayarlanabilir olmaları çerçevesinde makinenin düz bir şekilde sağlam olarak durabilmesi için ayak boylarında gerekli olan ayarlamaların düzün bir şekilde gerçekleştirilmesine önem gösterilmesi gerekiyor. Çamaşır makinesinin tüm bu önlemlere karşın halen yüksek bir sarsıntı ile çalışması ve yerinden oynaması gibi sorunlar ile karşı karşıya kalınmakta ise mutlak suret ile Acıbadem Arçelik Servisi profesyonel servis merkezi hizmetlerine başvuru gerçekleştirilmesi önerilmektedir.

 

Çamaşır makinesinde sarsıntılı çalışma problemine yol açan en önemli etkenlerden birisi olarak öne çıkan makinenin askı yaylarının yerinden çıkmış olması ihtimalidir. https://www.arcelikservisi.tv  profesyonel uzmanları tarafından çamaşır makinesinin iç aksamı üzerinde bulunan askı yaylarının yerinden çıkıp, çıkmadığı kontrol edilir ve yerinden çıkmış ise düzeltilerek, sorun giderilir. Eğer bu askı yayları işlevlerini yitirmiş ise yenisi ile değişimi yapılarak, ilk günkü esnek ve dayanıklı yapısına kavuşması sağlanarak, makinenin sarsıntı problemi çözüme kavuşturulabilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.