Butikler cenneti: Nişantaşı-Teşvikiye

Butikler cenneti: Nişantaşı-Teşvikiye

Her ne kadar dört bir yanımız birbiri ardına mantar gibi ‘patlayan’ zincir mağazalarla kuşansa da, artık alışverişlerimizi renklendirecek yeni duraklarımız var: Özellikle alışveriş denince İstanbul’da akla gelen en önemli semtlerden biri

Bu butiklerde neler mi var? Belki aramadığınız ama gördüğünüzde ‘işte bu!’ diyerek satın alacağınız birçok şey: Ünlü markaların houte couture tasarımları, özel dizayn tişörtler, çantalar; sahafları altüst etseniz bulamayacağınız alternatif kültür, tasarım dergileri ve kitapları, Avrupa’nın dört bir yanından toplanmış biblolar, hediyelik eşyalar ve daha neler neler…

Pag
Kreatif bazlı iş yapan ya da tasarımla ilgilenenlerin uğrak yeri Pag, 2006 Nisan’dan beri hizmet veriyor. Kendi imal ettikleri ‘Definition’ marka tişörtler haricinde Alman ve İngiliz birkaç markanın ürünlerine ve Baha Kutan’ın tasarımlarına yer veriliyor dükkanda… Tişörtler 50-80 YTL arasında değişiyor, pantolonlar 200 YTL civarında… Üst katta ise Türkiye’de ender bulunan değişik tasarım, fotoğraf, ilüstrasyon ve grafik kitaplarını bulabilmek mümkün.
Adres: Ihlamur Yolu No: 19 Teşvikiye/İstanbul
Tel: 0 212 233 75 00

Pupa
Evini özel parçalarla dekore etmek isteyenlerin tercih ettiği Pupa, 1995 senesinden beri hizmet veriyor. Mağazada hediyelik eşyanın yanısıra Belçika çikolatası da satılıyor Hediyelik eşyalar İtalya, İspanya, İngiltere ağırlıklı olmak üzere, Avrupa’nın birçok farklı ülkesinden toplanıyor. Az ve öz sayıda özel parçalar arasında biblolar, abajurlar, çerçeveler, el yapımı porselen objeler, yastıklar, saatler ve kutular yer alıyor. 5 YTL’ye biblo bulabileceğiniz gibi, 1250 YTL’ye Napoli’den Saksonya avize de satın alabilirsiniz.
Adres: Ihlamur Yolu 10/1 Nişantaşı/İstanbul
Tel: 0 212 248 20 23

Look Art Studio
Yaklaşık 1 seneden beri Şakayık Sokak’ın sakini olan Look Art Studio’da Eda Baysal ve Taçlan Görgün’ün tasarımlarını bulmak mümkün. Genç, modern ev döşeyen ve eğlenceli şeylerden hoşlananların tercih ettiği Look Art Studio’da sergilenen tasarımları kısaca “ürettiğimiz grafiklerin çeşitli ev aksesuarları ve objeler üzerine aplike edilmiş hali” olarak tanımlıyor Taçlan Görgün. DNA sarmalı şeklinde dizayn edilmiş kitap rafı ve alıştığımız düz renk laptop çantaların grafik uygulamalı sıradışı versiyonları bir hayli ilgi çekici… Resimler 1000 ile 2000 YTL arası, lambalar 100 YTL, çantalar 150 YTL civarında…
Adres: Şakayık Sokak, Durusoy Apartmanı, 45-2 Nişantaşı/ İstanbul
Tel: 0 212 231 64 88

Ginger’s
Sevimli dostlarını birbirinden şık ve alımlı giysilerle giydirmek isteyen hayvan severler için Ekim 2006’da açılan Ginger’s’da, Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu’dan ithal edilmiş ürünler yer alıyor. Burayı ziyaret eden birçok hayvansever, Ginger’s’ın açılmasından bir hayli memnun, çünkü daha önce bu tip kıyafetleri Türkiye’de bulamadıkları için dışarıdan getiriyorlarmış. Burada kıyafetler, parfümler, kolyeler, tasmalar, tokalar, şapkalar ve kedi ve köpekseverlere hitap eden dekorasyon aksesuarları, çantalar mevcut. Kıyafetler 20-80 YTL arası, dekorasyon objeleri ise 10-40 YTL arasında değişiyor.
Adres: Ihlamur Yolu No: 10/1 Değer Apartmanı Nişantaşı/İstanbul
Tel: 0 212 296 50 67

Vintage
Kasım 2006’da Ece Sükan tarafından açılan Vintage’da belirli tasarımcılara ait ve o akımı gösteren retro kıyafetlerin yanı sıra, Vintage değeri olmayan 2. el kıyafetler de yer alıyor. Yves Saint Laurent, Chanel, Valencia ve birçok önemli markanın bir eşi daha olmayan kıyafetlerini burada bulabilmek mümkün. Çanta, ayakkabı, gözlük gibi aksesuarların da yer aldığı bir konsept dükkanı olan Vintage’a “giyinmeyi bir sanat olarak gören ve bundan zevk alan insanların yanı sıra giyime para harcayan kesim de ilgi gösteriyor” diyor Ece Sükan. Bu mağazanın en önemli özelliği bir kıyafetin bir eşinin daha olmaması. Fiyat skalası değişken olmakla birlikle 100 ile 2000 YTL arasında.
Adres: Ahmet Fetgari Sokak (Kalışçı Sokak) No: 152 Nişantaşı/İstanbul
Tel: 0 212 233 54 39

Elacindoruknazanpak
Ela Demir ve Nazan Pak 1993 senesinden beri mücevher ve takı tasarımı ve üretimiyle uğraşıyorlar. 1996’dan beri de Abdi İpekçi Caddesi’nin köşesindeki mağazalarında kendi tasarımlarını sergiliyorlar. Materyal olarak gümüş, altın, inci, titanyum, niobiyum gibi farklı metaller kullanıyorlar. Epoksi reçinesi, polyester reçinesi, pleksiglas da kullandıkları diğer malzemeler arasında… Ayrıca keçe, boncuk, kağıt gibi değişik malzemelerle çalışan tasarımcıların da ürünlerini sergiliyorlar. “Kendisini özel hissetmek isteyen ve sıradanın dışında bir şey arayanlar”ın tercih ettiği mekandaki ürünler az sayıda üretiliyor. Fiyatlar kullanılan materyale ve işçiliğe göre çeşitlilik gösterse de 50 YTL ila 5000 YTL’ye kadar uzanıyor.
Adres: Abdi İpekçi Caddesi Atiye Sokak. No: 14 Teşvikiye/ İstanbul
Tel: 0 212 219 62 92

Hårbert Project
Mor duvarlarını yanyana dizilen bebeklerin süslediği ilginç mağaza tasarımıyla da hemen dikkati çeken Hårbert Project 14 Şubat 2007’de Şakayık Sokak’ta açıldı. Kenan Doğulu, Sanem Çelik ve Gamze Özçelik’in stil danışmanlığını yapan İrem Onar’ın tasarımlarının satışa sunulduğu mekanı, özgün konsepti sebebiyle Türkbükü’nden hatırlamak mümkün. 18-40 yaşa hitap eden Hårbert Project, kadın-erkek cool ama spor giyim ağırlıklı çalışıyor. Burada sıradışı jeanler, gömlekler, sweatshirt ve elbiseler bulabiliyorsunuz. Tişörtler 40-80 YTL, jeanler maksimum 160 YTL, gömlekler 100 YTL civarında…
Adres: Şakayık Sokak No: 18 Teşvikiye/İstanbul
Tel: 240 59 30-35

Deca Neo
Yaklaşık 6 yıldan beri hizmet veren Deca Neo, önemli dekorasyon markaları ile dikkat çekici… Moroso, Arclinea, Matteograssi, Foscarini ve Pedrali bu markalardan birkaçı… Dekorasyon, aydınlatma, mutfak; koltuk, masa sandalye, dolap sistemleri gibi ev döşemeleri haricinde banyo tasarımları ve halı gibi yer döşemelerini de bulabileceğiniz iki katlı mağazada, özellikle sehpalar, aydınlatmalar ve dekorasyon objeleri değişik tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Genelde tasarımseverler ve mimarların alışveriş yapmayı tercih ettikleri Deca Neo’da marka ve ürün çeşitliliği sebebiyle fiyatlar çok değişkenlik gösteriyor.
Adres: Ahmet Fetgari Sokak Uzal Apt. No: 152/9 Teşvikiye/İstanbul
Tel: 0 212 296 77 11-12

Canes
Canes 28 senelik bir firma,11 senedir Reasürans Pasajı içerisinde hizmet veriyor. Mağazada Cemil Canyakmaz’ın tasarladığı ayakkabı ve çantalar satışa sunuluyor. Abiye ağırlıklı tasarımlar yıllardır Sezen Aksu’dan Kezban Hatemi’ye sanat, siyaset ve bürokrasi camiasının ileri gelenleri tarafından tercih ediliyor. Bu seneki koleksiyonlarında özellikle lame ve dore abiye modeller ağırlıkta… Gerçekten de bütün modellerde el işçiliği, tabii ve kaliteli malzeme kendini gösteriyor. Genelde houte couture çalışıyorlar ama zaten mağazada yer alan modeller de çok az sayıda üretiliyor. Kişiye özel yapılan ayakkabıların fiyatı 750-2000 YTL arasında değişiyor. Normal ayakkabıların fiyatları da 195- 350 YTL arasında değişiyor.
Adres: Teşvikiye Caddesi 43/57 Reasürans Çarşısı no: 57 Teşvikiye/İstanbul
Tel: 240 22 23

Nukha
Mayıs 2006’dan beri Şakayık Sokak’ın sakinlerinden biri olan Nukha’da ağırlıklı olarak Nükhet Hanım’ın tasarladığı tişört ve takılara yer veriliyor. “Farklı kültür ve medeniyetleri birbiriyle buluşturan; Osmanlı, Bizans, Mısır, Afrika, Hindistan gibi ülkelerin desen ve sembollerinden oluşan, dostluk ve barışı temsil eden ve birbirine uzak ülkelerin etkinleşimleri ve ahenklerini konu alan” tişörtler su bazlı bir teknikle hazırlanmış ve tamamen koton kumaştan... Sade, abartısız, uyumlu ve geniş açılımlı göndermeleri olan baskılarıyla Nukha tişörtleri özelikle yurt dışına çıkarken hediye götürmek isteyenler için ideal. Tişörtler 39-53 YTL arasında değişiyor. Kolyelerin iki tarafı da kullanılabiliyor, fiyatı ise 50 YTL.
Adres: Şakayık Sokak No: 28/A Teşvikiye/İstanbul
Tel: 0 212 240 30 86

Closh
Aralık 2006’da Atiye Sokak’ta açılan Closh’ta, Serli Keçoğlu ve Selvin Parunakyan’ın tasarımları yer alıyor. Buranın farkı, spor abiye tarzında tasarımlar üretmesi. Nişantaşı’da her yerde ya spor ya da abiye tarzı tasarımların olması nedeniyle, özellikle çalışan kadınların hem gündüz hem de gece rahatlıkla kullanabilecekleri kıyafetler tasarlıyorlar. Gömleklerden eteklere, şapkalara kadar bütün ürünlerin siparişleri kabul ediliyor. Closh’un bir diğer önemli özelliği de seçilen kumaşlara çok dikkat edilmesi… Genelde yıldızlı kalite kumaş kullanıyorlar. Gömlekler 120-200 YTL, etekler 200-400 YTL civarında…
Adres: Atiye Sokak No: 2 Teşvikiye/İstanbul
Tel: 0 212 258 57 56

Z-Mix
Her ikisi de mimar olan Zuhal Çınar ve Zeynep Tanrıyakul’un tasarımlarının alıcı beklediği Z-Mix, yaklaşık 2 seneden beri hizmet veriyor. Burası hem bir tasarım show room’u hem de mimarlık ofisi… Dekorasyonda kullanılan hemen hemen her şey var. Özellikle lambalar ve aynalar tasarımlarıyla oldukça dikkat çekici. Z-Mix’in müşterisi genelde standart dışı tasarım objeleri almak isteyenler. Kişiye özel tasarım çalışabildikleri için isteğe göre aynı objenin farklı boyutu ve rengini de üretebiliyorlar. Buradaki objelerin çoğunun bir eşi daha yok. Aydınlatmalar 500- 1350 YTL, aynalar 800-1300, sehpalar 1500-1800 YTL arasında, koltuklar 1800-3500 YTL civarında değişiyor.
Adres: Valikonağı Caddesi Akkavak Sokak. 2/1 D:1 Nişantaşı/İstanbul
Tel: 0 212 343 68 01

Uff!
Aralık 2006’da açılan Uff!’ta Pamela Spence’in annesi Ufuk Spence’in tasarımlarını bulabilmek mümkün. Burada, 60, 70, 80’li yılların esintilerini taşıyan retro ama trendy ve değişik rengarenk kıyafetler ve kostümler bulabiliyorsunuz. Şapka, ayakkabı ve erkek giyimin de yer aldığı Uff!’ta her kıyafetin veya aksesuarın bir ya da iki örneği var. Sipariş üzerine de kıyafet tasarlanabiliyor. Özel tasarım şapkalar gerçekten çok dikkat çekici. Fiyatlar 70 YTL’den başlıyor, 500 YTL’ye kadar uzanıyor.
Adres: Rumeli Caddesi Huzur Apartmanı no: 26-28/3 Nişantaşı/İstanbul
Tel: 0 212 231 55 07




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.