Böyle bir saldırıda kendini Kaybetmedi

Böyle bir saldırıda kendini Kaybetmedi

Böyle bir saldırıda kendini ve zamanlamasını kaybetmeyen Mert, gerçekten de bir "kurtarıcı" kimliğini ortaya koymuştur.

Böyle bir saldırıda kendini ve zamanlamasını kaybetmeyen Mert, gerçekten de bir "kurtarıcı" kimliğini ortaya koymuştur. Kutunun dışında, Melter'in risk almaya cesaret ettiği ve becerilerini ayaklarının dibinde gösterdiği iki pozisyon daha var...

Savunma bu kötü şakalara(!) ne kadar izin verirse, rakibin cesareti o kadar artar. Atiba'nın 69'luk mağlubiyetinde Farr'ın sağdan yaptığı şutla gole ev sahibi Ahmed Emin'in çıkması maçın tansiyonunu artırdı.

Kasımpaşa'ya baskı ve gol atmaktan keyif alan Beşiktaş, tatsız aksilikler yaşamamak için aldığı bu golün ardından daha dinamik bir oyun sergilemeye başladı. Muleka, Weghosrst ve Gedson üçüncü golü atacak kadar atak yapamadı. Öte yandan, hiperwin son 20 dakikada dizginlenemeyen baskı ve beklenmedik bir şutla golü bulmak, ev sahibinin rüyasını kabusa çevirdi.

Selçuk İnan takdire şayan. Sürekli duruma karşı duran bir futbol anlayışıyla Kasımpaşa'yı oynadı. İşaret ne derse desin, pes etmeyecekler. Dünkü maçta 1 puan alabilirlerdi. Hele Mert'i geçemedikleri için, kaçmadılar.

Beşiktaş'a dön. İyi başlayan gol için fazla beklemeyen takımın defansı hızla yayıldı. Oyunu kontrol etmeye, hücumda ve orta sahada katkı sağlamaya çalışıyorlar. Saldırmak ve gol atmak yaratıcı bir aktivitedir... Savunma ise tamamen disiplin gerektiren bir alandır. Şenol Güneş de iyi bir hücum zekasına sahip ve ön sahaya baskı yapıyor... Savunma da göz ardı edilemez.

Son 20 dakikaya bakacak olursak Beşiktaş'ın üç sayılık golünün bunca tehlikenin ardından daha da değer kazandığını görebiliriz. Mutlu olmaları gerektiğinde!

Fortes, Fortuna Adiuvat Latince bir deyimdir. Türkçe'ye "şans yiğitten yanadır" şeklinde çevrilebilir. Şenol Güneş iyi 11'i izlemek ve sahada oyunun tadını çıkarmak için geldiği günden beri  bir şeyler deniyor.

Kasımpaşa takımına karşı sahada çok cesurdu. Ön tarafta Cenk Tosun ve Wout Weghorst'u birlikte oynayan Güneş,  Salih Uçan-Gedson ikilisini stoperde tutmayı düşündü. Nathan Redmond ve Kevin Nkoudou'nun çevreden hücuma destek hiperwin giriş vermesini beklerken, Tayfur Bingöl ve Arthur'u tercih ediyor. Masuaku arkasından gelir. Bu yapı, rakip ceza sahası içinde ve çevresinde etkili oyunu garanti etse de, savunmada ciddi boşluklar sunuyordu.

KASIMPAŞA daha verimli çalışıyor

Orta saha rijiditesinden yoksun olan siyah beyazlılarda, beklerin defans kalitesi ve hızında problemler var.Ortada rakibe alan açan iki hücum oyuncusu var ve kaybetmeyi göze alıyorlar. Nkoudou'nun sırt sorunları olan rakipler için. Aslında oldu.

Maçın büyük bölümünde en çok üreten, boşluk bulan ve

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.