Bilişim Sektörü Çare Arıyor

Bilişim Sektörü Çare Arıyor

Bilişim sektöründe İstanbul’un merkezi olarak gösterilen Mecidiyeköy’deki esnaf ekonomik durgunluğuna çare arıyor. Eskiden satış konusunda İstanbul’da tek adres olan Mecidiyeköy kabuk değiştirmek zorunda kaldı.

 MECİDİYEKÖY ÖNEMLİ PAZARA SAHİPTİ     

Mahmut Cücük- Değişim Bilgisayar

Bu yakada Mecidiyeköy piyasası bilişim konusunda bilinen adresti. Doğal bir piyasa durumundaydı. 2005’ten sonra show market tarzı firmalar türedi. Gold, Vatan, Teknosa gibi firmaların olması, güzel kampanyalar yapması, uygun fiyatlar sunması piyasayı etkiledi. 2006’dan sonrada uluslararası Media Markt, Elektroworld gibi firmaların giriş yapmasıyla da Mecidiyeköy sektörü tüketici tarafındaki işleri bitti.

KÜLLERİNDEN DOĞDU

O günden bugüne piyasa sıkıntılı bir dönemden geçti ama kendi küllerinden dirilmek diye bir deyim vardır. Sektörümüz kabuk değiştirdi. Tüketici tarafında iş yapamamaya başlayınca hizmet sektörüne geçiş yaşandı. Bu geçişle beraber daha müşteri odaklı bir piyasa konumuna geldik. Al-sat modeli çerçevesinde ikili ilişki kurmak zor. Daha çok kurumlara, ikili ilişkilerle ağırlık veren bir firma konumuna geldik.

ÇALIŞMALARIMIZI OLGUNLAŞTIRAMADIK

Meselenin özünde bir problem var. Biz bununla ilgili 2007’de Bilgisayarcılar Çarşısı adı altında bir çalışma başlattık. Ancak onu olgunluk seviyesine getiremedik. Burada yaklaşık 150, 200 tane firma var. Cadde başına ve cadde sonuna “Bilgisayarcılar Çarşısına Hoş Geldiniz” diye pankart astık. Hem bu firmaları kontrol altında tutmak hem de müşteri ilişkilerine daha çok önem vermek amacındaydık. Bu şekilde sivil toplum kuruluşu olma yolunda çalışma başlattık.

YETKİLİLER YARDIMCI OLMADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bu tür çalışmalarla ilgilenen müdürlüğüne resmi süreç ve sıkıntımıza yardım etmeleri amacıyla görüşmeye gittim. Ancak belediye olarak daha düzenli, site tarzı örgütlenmiş olarak hizmet sunan sektörlere yardımcı olduklarını, zaten bizim gibi bireysel çalışan şirketleri mümkün mertebe şehirden uzaklaştırmak istediklerini söylediler. Bu cevabı alınca geri dönmek zorunda kaldık. Yerel anlamda belediyecilik hizmeti anlamında özel bir şey istediniz mi çok zor oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.