Beşiktaş'ın Fulya planı tutmadı

Beşiktaş'ın Fulya planı tutmadı

Beşiktaş Jimnastik Kulubü'nün mali sıkıntılarını aşmak amacıyla Fulya'daki spor alanı olarak görülen arazisini ticaret ve konut alanına çevirmek için Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği teklif, ulaşımı kötü etkileyeceği gerekçesiyle reddedildi.

 Toplam borcu 520 milyon liraya ulaşan ve mali sıkıntılar yaşayan Beşiktaş kaynak arayışına girdi. Hürriyet'in haberine göre Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’nin bu amaçla, Fulya’da mevcut planlarda “kapalı ve açık spor alanı” olarak görülen arazisini değerlendirmek için istediği imar değişikliği teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından “Plan ilke ve kararlarına aykırı nitelik taşıdığı” gerekçesiyle veto edildi.

ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLER
İBB Meclisi’nde önceki gün görüşülen Beşiktaş, 15 bin 382 metrekare büyüklüğündeki, 7 ada, 75 sayılı parselle ilgili, yüzde 60’ının, “2 emsal ve bina yüksekliği serbest” yapılanma şartlarında “Ticaret ve Konut Alanı”na alınmasını istedi. Spor Genel Müdürlüğü’nün olumlu görüşüne karşın, Ulaşım Planlama Müdürlüğü, söz konusu 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı teklifinin, “Bölgeye ek inşaat getireceği ve bunun ulaşım taleplerini olumsuz etkileyeceğini” tespit edip, bölgesel ulaşım sistemi açısından uygun bulmadığı yönde görüş bildirdi.

ÖRNEK TEŞKİL EDER
BJK’nin teklifi inceleyen İBB  “Yaklaşık 27 bin 687 metrekare inşaat artışı getirerek, yapı ve nüfus yoğunluğunu artıracağı ve çevre parseller için örnek teşkil edici nitelik taşıdığı ve plan bütünlüğünün bozulacağı” değerlendirmesinde bulundu. BJK’nin istediği değişiklikle ilgili İmar Komisyonu’nun hazırladığı raporu görüşen Belediye Meclisi, komisyonun, “Beşiktaş ilçesi, 56 pafta, 7 ada, 75 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı teklifi incelenmiş olup, plan ilke ve kararlarına aykırı nitelik taşıdığından uygun görülmemiştir” kararını oy birliğiyle onayladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.