Beceriksizler müteahhit olmuş

Beceriksizler müteahhit olmuş

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'deki müahhitleri böyle niteledi... Hem de bunu müteahhitler toplantısında yaptı.

TOKİ'yi zirveye taşıyan isim olan Erdoğan Bayraktar, Türk müteahhitlerinden yana çok dertli... Bu derdini de Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen değerlendirme toplantısında çarpıcı sözlerle dile getirdi.

Sektördeki sıkıntıları müteahhitlik mesleğinin tam anlamıyla gerekli formasyona sahip olamamasına bağlayan Bayraktar, şunları söyledi;
''Türkiye'de usta olamayan, kalfa olamayan, bunu beceremeyen müteahhit olabiliyor ve mesleğin kimyasını bozuyor. Bugün dünyanın en zor işlerinden birini yapan müteahhitlik sektörünün maalesef Türkiye'de imajı bozuk."

Müteahhitlik mesleğini bu kişilerden arındırmak gerektiğini belirten Bayraktar, "Daha saygın hale getirmek için el birliği içinde daha çok gayret etmeliyiz. Herkesin müteahhitlik yapabilmesi, kaliteli üretimin önünde bir engel oluşturduğu gibi, müteahhitlik mesleğinin itibar kaybına da neden olmaktadır'' dedi.

Müteahhitlik profilini ve imajını bozan unsurlardan birinin de denetleme olduğuna dikkat çeken Bayraktar, inşaat sektöründe denetim mekanizmaları ve bununla birlikte müşavirlik hizmetlerinin çok daha radikal hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

TOKİ ÇEKİLECEK

TOKİ'nin bir süre daha konut üretimine devam edeceğini, ancak devletin konut üretimi işinden çekilmek durumunda olduğunu ifade eden Bayraktar, ''Şu anda Türkiye'de ihtiyacı olan insanların konut alma gücü yokken, özel sektör de Doğu'ya çok fazla gitmiyorken bu işi bir müddet daha yapacağız" dedi.

Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Bayraktar, 400 civarında müteahhitle çalıştıklarını ve bunlardan bazılarına iş vermemeye çalıştıklarını ifade ederek, ''12 veya 13 müteahhitlik firmasının işini feshettik. İşini feshettiğimiz müteahhitler, en çok yardımı yaptığımız arkadaşlar'' diye konuştu.

LÜKS KONUT ELEŞTİRİSİ

Erdoğan Bayraktar, ''TOKİ'nin lüks konutlara ağırlık verdiği'' yönündeki
eleştirilere ilişkin bir soru üzerine de, lüks konutları ağırlıklı olarak
İstanbul, Ankara, İzmir'de yaptıklarını belirterek, ''Bu yapılar Türkiye'ye vizyon, kalite, standart getirmekte. İstanbul'da 100'e yakın şantiyenin yarısından fazlası lüks konuttur'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.