Baykal: 'Krizi fırsata çevirmeliyiz'

Baykal: 'Krizi fırsata çevirmeliyiz'

CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. İşte Baykal'ın açıklamalarından satır başları:

Baykal: "Bağımsız tarafsız etkin bir yargıya ihtiyacımız vardır. Bu krizden o yargıya ulaşmalıyız."

“SİYASAL VE HUKUKSAL KİLİTLENME VAR”

"Yaşanan anayasal kriz ekonomiye de yansımaya başladı. Siyasal, hukuksal bir kilitlenme var. Çatışmanın yumuşayacağına dair bir işaret yok. Hepimiz bir anahtar arayışını zorunlu görüyoruz. Aslında bu anahtar yaşanan krizi aşmanın yolu siyasi mekanizmaları çalıştırmaktır.

“ANAYASA VE CUMHURBAŞKANI DEVREYE GİRMELİ”

Anahtarlardan biri parlamentodur. Parlamento elbette yürütmeye yardımcı olacaktır ama bazen parlamentonun yürütmeyi yönlendirmeye ihtiyacı çıkabilir. Anayasamız cumhurbaşkanlığımızı böyle sıkıntı dönemlerde çözüm olarak düşünmüştür. Cumhurbaşkanlığı bunun için vardır, etkinlik sergilemelidir. Siyasal mekanizmaları yeni bir duyarlılıklar harekete geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Meclis başkanımızla paylaştım. Yarın da cumhurbaşkanıyla paylaşacağım

“TÜRKİYE’Yİ KAZANÇLI DURUMA GETİRMELİYİZ”

Bu bunalım karşısında çıkış yolunun ortaya konulmasına ihtiyacımız var. Bunalım dönemleri doğru yürütülürse yararlı da olabilir. Türkiye bu durumdan bir arınma çıkarmalıdır. Parlamentonun bazen yürütmeyi yönlendirmesi gerekir. Cumhurbaşkanlığı bu iş için vardır. Bağımsız tarafsız etkin bir yargıya ihtiyacımız vardır. Bu krizden o yargıya ulaşmalıyız. Yasama yürütme ve yargı dengesinin kurulduğu sağlıklı bir demokrasiye ihtiyacımız var. Önemli olan yargının bağımsız olduğu bir ortama Türkiye'yi getirmektir. Yaşanan kriz tarafların hiçbirisinin kazançlı çıkmayacağını bizlere göstermiştir. Şimdi buradan Türkiye'nin kazançlı çıkacağı bir duruma getirmek lazım.

Buradaki tuzak şudur: Kim haklı sorusuna tek taraflı yanıt vermektir. Kim söylerse söylesin haklılıkları dikkate almak lazım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.