“Ayda bir gün sokak bizim”

“Ayda bir gün sokak bizim”

Trafik kazalarına, kazalar sonucu oluşan kayıplara, trafiğin günlük yaşamımıza getirdiği stres, zaman kaybı ve çevre kirliliğine dikkati çekmek için Şişli Belediyesi’nin organize ettiği “Ayda bir gün sokak bizim” etkinliğinin 3.sü Kurtul

Şişli Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği, Trafik Kazalarını Önleme Derneği ve Türkiye Sakatlar Derneği  tarafından desteklenen “Ayda bir gün sokak bizim 3” etkinliği Kurtuluş, Türkbeyi Sokak’ta gerçekleştirildi. Pazar günü saat 12.00-17.00 arasında araç trafiğine kapatılan Türkbeyi Sokak’taki etkinlikte Türkiye Sakatlar Derneği’nden üyeler, Türkbeyi Sokak sakinleri, Bisikletliler ve “Ayda bir gün sokak bizim” gönüllüleri ile trafiksiz sokağın keyfini çıkardılar.

 
 
Serbest kürsüde düşüncelerini paylaşan engelliler “Engelsiz sokaklar için Ayda bir gün sokak bizim diyoruz ve  sokakların her gün engelsiz  olmasını istiyoruz” dediler.

“Ayda bir gün sokak bizim” etkinliğinin üçüncüsünde bisiklete binilip, ip atlandı, sokakta araçlara yol verilmeden top oynandı.  Bir aracın kapladığı alan sembolik olarak çiçekler ve tüllerle çevrildi ve bir otomobilin park ettiği alanda piknik yapıldı. 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.