Atık Yağlar Bio-Dizel Olacak

Atık Yağlar Bio-Dizel Olacak

Şişli Belediyesi özel bir firmayla işbirliği yaparak, atık yağların bio-dizel olarak kullanılması amacıyla kampanya başlattı.

İlk etapta 300 milyon YTL kazanç sağlaması beklenen kampanya ile ev ve lokanta gibi yerlerden özel kaplarla atık yağlar toplanacak.

Şişli Belediyesi ve Ezici Yağ Sanayi A.Ş., insan sağlığına zarar veren atık yağların bu zararını önlemek ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla geri dönüşüm projesi başlattı. Cevahir Alışveriş Merkezi önünde kurulan stantla "Atık sıvı yağların geri dönüşümü" projesi başlatıldı. Törene katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, defalarca kullanılan sıvı yağların kanserojen içerdiği için insan sağlığına zararlı hale geldiğini hatırlattı. Bu yağların lavabolara dökülmesiyle suya karıştığını belirten Sarıgül, yağ karışan suların temizlenemez hale geldiği için de kullanılamadığına dikkat çekti. Atık yağların neden olduğu bu zararları gidermek amacıyla proje başlattıklarını duyuran Sarıgül, "Su kaynaklarımızın giderek azaldığı dünyamızda suların bu şekilde kirletilmesi bir insanlık suçu sayılır. Belediyemiz, Ezici firması ile birlikte Türkiye'de bir ilke daha imza atarak atık sıvı yağların dönüşümünü sağlıyor." diye konuştu.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.