Aksiyon filmlerine hız kesmeden devam etmek sizin elinizde

Aksiyon filmlerine hız kesmeden devam etmek sizin elinizde

Kaptan Amerika: İç Savaş, Batman ve Superman: Adaletin Şafağı gibi pek çok film, geçtiğimiz aylarda vizyona girerek büyük sükse yarattılar.

Kaptan Amerika: İç Savaş, Batman ve Superman: Adaletin Şafağı gibi pek çok film, geçtiğimiz aylarda vizyona girerek büyük sükse yarattılar. Özellikle bu süper kahraman filmlerinin en büyük faktörü süper kahramanların birbirleri ile olan mücadelesi oldu. Bu tarz aksiyon filmleri kuşağında, bunları görmek pek güçtür aslında. Genelde, süper kahramanlar dünyada birlik olup uzaydan gelen varlıklara karşı savaşırlar ve bu savaşta genellikle yenen taraf olurlar. Olmadı mı, bir dahaki filmde kesin olurlar o halde. Çünkü yapılan savaş iyiliğe yöneliktir ve bu tür filmlerde iyilik her zaman kazanır. Zira, iyi kahramanlar hemen her zaman en güçlüleri olarak bilinirler ve karizmaları yerindedir. Ancak kötü kahramanlar genelde “façası çizilen kahraman” olarak tarihe geçerler. Bu kötü kahramanların aksiyon filmleri yahut gerilim filmleri bazındaki rolleri artık yok denecek kadar azalacak gibi görünüyor zira, Marvel ile birlikte yeni bir devrin doğduğunu söylemek mümkün. Artık, anti kahramanlar yok, kahramanlar arası sivil savaşlar mevcut.

Özellikle bu yıl DC Comics ve Marvel’ın sunduğu iki filmde de beliren bu etmenler akabinde yapılan bu değişiklikler, artık gerekiyordu denilebilir. Süper kahramanlar artık iyilik için değil de, birbirlerine düştükleri için birbirleri ile savaşmaktalar. Bunu kolaylıkla Civil War’da görebiliriz. Bir tarafta #Teamcap ve bir tarafta #TeamIronMan’in bulunduğu ekiplerin birbirleri ile delicesine mücadelesi, vizyonda epey beğenildi ve gişe rekorları kırdı. Pek çok PR yapılsa da yapılmasa da bu filmi böyle bir başarı yakalayacağı elbette belliydi. Fantastik ve teknolojik, bilim kurgusal etmenlerin bir arada bulunduğu bu tarz filmlerde, artık doğaüstü etmenler de pek rol oynamıyor diyebiliriz. Senarist ve yönetmenler daha çok fantastik ve doğaüstü güçleri olan kahramanları rahatlıkla arka plana atıyorlar. Kaptan Amerika bilimsel bir güç, Iron Man de keza öyle. Belki DC Comics burada biraz yanlış hamle yapmış olabilir ancak onu da saygı ile karşılamak gerek. Marvel, bu fantastik süper kahramanlı filmlerini aynı zamanda bilim kurgu filmleri kategorisinde eritmek istiyor ve bu yönü ile de bir artı kazanıyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.