Ak Parti Şişli’de neler oluyor?

Ak Parti Şişli’de neler oluyor?

Mukadder Başeğmez’in Şişli Belediye Başkan adayı olmasıyla, ilçe başkanı iken aday adayı olan Nevzat Şatıroğlu’nun tekrar ilçe başkanı yapılmasıyla Şişli’de sıkıntılı günlerin yaşanacağının sinyalleri gelmeye başladı.

Şatıroğlu’nun belediye başkan adayı olmasıyla kendi aralarında anlaşarak Cengiz Kalaycı’nın ilçe başkanı yapılması ve Kalaycı’nın kendi ekibini kurup Şişli’de çalışmalara başlamasından sonra Şatıroğlu’nun tekrar geri dönmesiyle dengeler bozuldu. Bunun da Mukadder Başeğmez’i sıkıntıya sokacağı ve Ak Parti’de görev almak isteyen siyasilerin de enerjilerinin azalmasına sebep olacağı iddia ediliyor.

MUKADDER BAŞEĞMEZ AK PARTİ’DE UMUT OLMUŞTU

Mukadder Başeğmez ismi açıklanmadan Şişli’de başlayan hareketliliğin gün geçtikçe azalması da bu iddiayı doğruluyor. Ayrıca gazetemize gelen telefon ve maillerden de bu daha net olarak anlaşılıyor. Ak Parti Genel Merkezi’nin; Şişli’de ki mevcut adayları değil de Mukadder Başeğmez’in aday yapılmasının altında; Başeğmez’in abilik yapması ve Şişli’deki dağınıklık ve kırgınlıkları toparlaması olarak yorumlanmıştı. Bu da Şişli’de Ak Parti’nin belediyeyi almaya yönelik ciddi bir adım olarak yorumlanmış ve tekrar Şişli’de hareketli günlerin yaşanmasına sebep olmuştu.

BAŞEĞMEZ; ŞATIROĞLU’NUN ETKİSİNDE Mİ KALDI?

Ak Parti Şişli’de siyaset yapmak isteyen, Şatıroğlu döneminde kendilerine yer bulamayan, Şatıroğlu’nun eski Refah dönemindeki tanıdıkları, özel ilişkileri ve ortaklık yaptığı isimlerden başka isimlere yer vermemesinden dolayı partiden uzaklaşan, Şişli’nin önemli isimleri için Mukadder Başeğmez’in de mesafe koyması umutların tekrar azalmasına neden oldu. Başeğmez gelmeden başlayan ilgi ve alakanın geldikten sonraki yapılan toplantılardaki yoğunluk ve rüzgârın yansımaması bu yorumların doğruluğunu gösteriyor.  

AK PARTİ ŞATIROĞLU’NA MI ÇALIŞLIYOR?

Nevzat Şatıroğlu’nun yerel seçimlerden sonra ilçe başkanı yapılmış olması gerekirken, bu kadar riski almanın arkasında Şatıroğlu’nu aday yapamayan birtakım güçlerin Şatıroğlu’na jest yapmak istemesinin yattığı ifade ediliyor.

Şatıroğlu’nun hayali olan milletvekilliğine ulaşabilmesi için de teşkilattaki ağırlığını korumak zorunluluğunu hissettiği, bunun için de oluşturmuş olduğu sistemin aynen devam ettirileceği iddiaları gündeme damgasını vuracağa benziyor. Bunun için de söz verdiği kişilere sözünü tutabilmek ve parti içinde etkinliğini sağlayarak milletvekilliği için teşkilatı arkasına alacağı, ayrıca da aday olamamanın rövanşını da bir şekilde almak isteyeceği düşünülüyor. Başeğmez’in de bu doğrultuda hareket etmesi oluşan umutların azalmasına neden oluyor.

AK PARTİ’NİN KADERİNİ MECLİS ÜYELERİ BELİRLEYECEK

Bu sıkıntılara ilave olarak yapılacak diğer bir adım olan meclis üyelerini belirlenmesinde de daha büyük sıkıntıların yaşanabileceği ve seçime az bir süre kala küskünlerin oluşabileceği veya canla başla çalışma ortamının sağlanamayacağı dolayısıyla da Mukadder Başeğmez’in yapacağı tercihle de Ak Parti’nin Şişli’deki kaderinin değişip değişmeyeceğini belirlenmiş olacak.   

BAŞEĞMEZ’İN GERÇEK AMACI ORTAYA ÇIKACAK

İstanbul Milletvekilliği yapmış olan Başeğmez’in Şişli Belediye Başkanlığı’nı ciddi anlamda almak isteyip istemeyeceği oluşturacağı meclisle belirlenmiş olacak.

AK PARTİ İÇİN EN UYGUN DÖNEM

Ak Parti’nin Şişli’de belediyeyi alabileceği en uygun ortam varken, bunun iç çekişmelerle, farklı hesaplarla ve yapılacak hatalarla yok edilmesinin altından kimsenin kalkamayacağı, kaldı ki; Ak Parti tabanın tamamının oyunu dahi alsa, farklı kesimlerden de oyun alınamaması halinde Şişli’de seçimin alınamayacağı, geçmiş dönemlerdeki seçim sonuçlarından anlaşılıyor. Tüm bunlara rağmen bu gelişmelerin Ak Parti adına iyi gitmeyeceğinin göstergesi olarak yorumlanıyor.

TABANIN OYUNA İLAVE YİRMİ BİN OY GEREK

Ak Parti’nin Şişli Belediye Başkanlığı’nı alabilmesi için; Ak Parti tabanının tamamının oyu alınacak. Buna ilave olarak ta CHP ve MHP kanadından güçlü isimlerin meclis listesine alındığı takdirde ancak belediye alınabilecek.

2011 genel seçimlerinde Ak Parti Şişli’de 70.000, CHP ise 90.000 oy aldı. Aradaki fark ise 20.000’dir. Sarıgül’ün olmadığı bir seçim de de oyların genel seçimdeki gibi yansıyabileceği düşünüldüğü takdirde tüm gelişmeler Ak Parti lehine çevrilebilir. Genel Merkez’in Mukadder Başeğmez’i aday yapmasının altında da bu nedenlerin yattığı bu görüşü doğruluyor.  

BAŞEĞMEZ NEDEN ADAY YAPILDI?

Başeğmez Şatıroğlu’nun yolundan giderse de oluşacak listenin tamamen Refah Partisi kanadından oluşacağı ve yeni isimlerin listeye giremeyeceği dolayısıyla da Başeğmez’in artı bir sinerji yaratamayacağı ve ona güvenen abilerinin güvenini boşa çıkartacak oy alacağı konuşuluyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum