Ak Parti Gençliği Uğur'a emanet

Ak Parti Gençliği Uğur'a emanet

Ak Parti Şişli Gençlik Kolları 3. Genel Kurul’u Mecidiyeköy Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Vatani görevini yerine getirmek için görevden ayrılan Enes Sarı’nın yerine Şişli Gençlik Kolları Başkanlığı görevine Alim Uğur seçildi.

 

Ak Parti Şişli Gençlik Kolları 3. Genel Kurul’u Mecidiyeköy Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıya gençlik kollarının yanı sıra İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç ve yönetim kurulu üyeleri, İl Gençlik Kolları Başkanı Erkan Kandemir, Şişli İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu, Emin Haberdar ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. Vatani görevini yerine getirmek için görevden ayrılan Enes Sarı’nın yerine Şişli Gençlik Kolları Başkanlığı görevine Alim Uğur seçildi.

 

“Görevimi büyük huzur içinde bırakıyorum”

Bir dönem Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Enes Sarı, görevine veda ederken şunları söyledi; “15 aydır sürdürmekte olduğum Şişli İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevimden, her Türk evladının yapmakla hükümlü olduğu kutsal askerlik görevimi yapmak için ayrılmak zorundayım. Ülkemiz ve geleceğimiz açısından büyük önem kazanan iki seçim süreci atlattık. 12 Eylül’de Anayasa referandumu ve 12 Haziran’da büyük bir zaferle ayrıldığımız genel seçimleri için tüm arkadaşlarımızla canla başla çalıştık. Görevimi büyük bir huzur içinde bırakıyorum” dedi

 

“Gençlerimiz baş tacımızdır”

AK Parti Şişli İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu, AK Parti’nin 2023 Genç Kürsü projesini hatırlatarak gençlere verilen önemi dile getirdi. Projeleri daha güzel bir gelecek kurma adına gerçekleştiren Ak Parti’nin, yıllar sonrasının planlarını şimdiden attığını ifade eden Şatıroğlu, “2023 programı bu uzak görüşün göstergesidir. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak gençlerimizin her bakımdan iyi yetişmesi, gerekli kültür ve bilgi birikimine sahip olması bizim için son derece önemlidir. Gençleri sadece seçim zamanı hatırlayan partilerin aksine Ak Parti, kendi çatısı altında kurduğu gençlik kolları üyelerini her zaman desteklemiş ve yanında olmuştur. Hiçbir parti gençleri bu kadar baş tacı etmemiş, fikirlerini özgürce ifade etmelerini sağlamamıştır” dedi.

 

“Bu koltuklar gençlerimizin”

Geçen yerel seçimlerde AK Parti’den Şişli Belediye Başkan adayı olan Emin Haberdar, gençlerin ileride başbakan, bakanlığa aday olduklarını, bu koltukların gençlerin olduğunu belirtirken, “Bu devirde iletişimi ve gelişimi iyi kullanan gençlerimiz haklarını iyi arıyorlar. Geçmişte zaman zaman da olsa milletvekili yaşını düşüreceğiz diyorlardı. 21 yaşında Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetmiştir. Bizim dönemimizde 25 yaşında vekilde, genel müdürde, bakanda oldular. Şişli gençlerimizin kadın kolları ve ana kademe ile uyum için de çalıştılar. Ana kademenin abilik ve babalık yaptığını biliyorum. İnşallah bundan sonra da öyle olur diyorum” şeklinde konuştu.

 

Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Erkan Kandemir, genel kurula katılarak görev arkadaşlarına destek olurken, “Şişli bizim için önemli bir ilçedir. Şişli şartlarında siyaset yapmanın, bir davaya gönül vermekle ilintili bir tarafı yoksa eğer çok zor. Hayatınızı neyin uğruna yaşıyorsanız, neyin uğruna zaman harcıyorsanız o kadar kıymetlisiniz. Bazıları için para kazanmak, makam elde etmektir. Ama bazıları içinde bu hayatı yaşamak, bir ideali paylaşmaktır. Yeni görev alan arkadaşlarımın bayrağı biraz daha ileriye taşıyacağına inanıyorum” dedi.

 

“Gençliğe yakışan bir kongre”

İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç

“Gençliğe yakışan bir kongreyi tüm ilçelerimizde olduğu gibi Şişli’de de görüyorum. Ak Parti vizyonu ve gençliğine yakışır bir şekilde, yoğun emek sarfederek, ana kademe ile gençlik kollarımızın uyum içinde olduğu kongrelerimiz çok güzel geçiyor. Ak Parti’de siyaset yapan gençler tercihli olarak siyaset yapıyorlar” dedi.

 

 

GENÇLER TEPKİLERİNİ GÖSTERDİ

 

Bir grup gencin Ak Parti Şişli İlçe Nevzat Şatıroğlu aleyhine yaptığı tezahürat Ak Parti Şişli Gençlik Kolları 3. Genel Kurul’una damgasını vurdu. Şatıroğlu kürsüde konuşma yaparken aynı anda salonu terkeden gençler, çıkışta ise “Yar saçların lüle lüle, Nevzat sana güle güle” şeklinde tezahürat yaptılar.

Gençlik kolları listesinin hazırlanması sırasında yaşananlar nedeniyle böyle bir tepki veren gençler adına konuşan Murat Keçeli, “üç aylık kongre sürecinde gereken hamleleri yaptık. Şişli Gençlik Kolları’nda ki arkadaşlığımız başta olmak üzere, Şişli gençliğinin de desteğini aldık. Bu destek temayül yoklamasında kendini gösterdi. Birinci çıktık. Başkan olmayı beklerken, İl Gençlik Kolları Başkanı Erkan Kandemir, beni yanında görmek istediğini söyledi. Büyüklerimiz neyi uygun görüyorsa onu yapmaya tabiyiz. Ortak kararla Alim Uğur başkan seçmişlerdir ve başımızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Alim Uğur ile herhangi bir sorunumuz olması mümkün değildir.

Kongre sürecinde iftira atıldı. Ülkücü, dışarıdan denildi. 16 yaşından bu yana teşkilatın üyesiyim. Deyim yerindeyse mutfağında da çalıştım, sokakta afişte astım. Siyasi rant odaklarının yıpratma politikalarıdır. Bizi ötekileştirmeye çalışan odaklara karşı vakur duruşumuzu göstermeye kadir olacağız. Kongre günü bunun tepkisini verdik. İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu’da, “Bunlar bizden değil” diye dışlıyordu.

Gençlik kolları ilçe teşkilatında ki liste oluşturulması sırasında,  arkadaşlarımızdan bir kız kardeşimizin başka bir arkadaşımızla ilişkisi olduğu yönünde iftira edilmesi bahane edilerek listeye koyulmamasına tepki gösterdik. Bu kız kardeşimiz senelerdir partiye hizmet vermektedir. Ben ve arkadaşlarım kongre günü tepkimizi ortaya koyduk. Bugüne kadar Nevzat Şatıroğlu hakkında çok şey duyduk, hiçbirine itibar etmedik. Hakkımızda çok şey konuşuldu. Hiçbirine cevap vermedik.

Biz her türlü göreve talibiz. Adim olmaya geldik, hakim olmaya gelmedik. İlçe başkan yardımcısı Şeref Keçeli amcam oluyor. Bu, yapılan haksızlığa göz yumacağım anlamına gelemez. Partinin hizmetkârlarıyız. Mevki makam için siyaset yapmıyoruz, hizmet için siyaset yapıyoruz. Bu partide kimse bizi ötekileştiremez, dışlayamaz” dedi.

 

 

Genel Kurul’a katılanlar verilen tepkiyi şöyle değerlendirdi;

 

“Tepkiyi sandıkta belirtsinler”

Ahmet Ünal – AK Parti İstanbul Milletvekili Aday Adayı; “Hoş olmayan bir durum oluştu. Gençler böyle bir şey yapmamalıydı. Bu demokratik bir yarıştır. Birisine bir tepkin varsa bunu sandıkta belirtirsin. Gençler bazen fevri hareketler yapabiliyor, olmasa iyi olurdu”

 

“Büyüklerinde düşünmesi gerekiyor”

Emin Haberdar – 2009 yılı Şişli Belediye Başkan Adayı

“Yapmamak lazımdı. Kongreler bizim bayramlarımızdır. Burada dikkat etmek lazım. Gençler, gençliklerinden kaynaklanan bir heyecanla davranmışlar. Ama büyüklerinde düşünmesi gerekiyor. Bazı adımları atarken dikkat etmek lazım”.

 

“Gençlik kollarını rahat bırakmadı”

Zafer Şahin – Ak Parti Şişli Gençlik Kolları üyesi

Demokratik olarak bir haktır. Kendisi de Gençlik Kolları’nı rahat bırakmadı. Liste konusunda müdahalesi oldu. Gençlerin kendi görüşleridir. Alim Uğur’un her zaman yanındayız.

 

“Çocuklar gibi siyaset yapmaya çalışıyorlar”

Emre Anaç - Ak Parti Şişli Gençlik Kolları üyesi

“Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere duymuş olduğu güveni ve vermiş olduğu desteği bütün Türkiye bilmektedir. Seçme ve seçilme yaşı 25 olduktan sonra genç arkadaşlarımız il genel meclis üyesi, meclis üyesi ve son yapılan genel seçimlerde milletvekili seçilmişlerdir. Gençler hem Türkiye’nin hem de Ak Parti’nin geleceğidir. Ak Parti Şişli İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı 3. Olağan Kongresi’nde bir takım olaylar yaşanmışsa da önemli olan partimiz ve ilçe kongremizdir. Bizlerden büyük yaşta ve siyasi tecrübeleri çok olduğunu sandığımız büyükler bizlerden küçük ve siyasi tecrübesi olmayan çocuklar gibi siyaset yapmaya çalışıyorlar. İç çekişmeler olabilir ama bunlarında bir boyutu vardır, bir amacı vardır. Amaç Şişli İlçe başkanlığı ve Ak Parti’dir. Bu amacın dışına çıkmamak gerekir. Kendi hırs kendi çıkarları doğrultusunda kimse siyaset yapmamalıdır. Bizler bu partide siyasete başladığımız zaman kurucu ilçe başkanımızdan ve ağabeylerimizden bunları öğrendik” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.