2022 Dünya Kupası'nın lideri Fas

2022 Dünya Kupası'nın lideri Fas

Grup aşamasında gösterdiği üstün performansla İspanya'yı son 16 turunda mağlup etti.

Grup aşamasında gösterdiği üstün performansla İspanya'yı son 16 turunda mağlup etti. Afrikalı temsilciler 2010 Dünya Kupası'nın galiplerini penaltılarla eledi. Çeyrek finalde Portekiz'i 1-0 yenen Fas, yarı finale yükseldi.

Fas, turnuvaya yarı finalde Dünya Kupası şampiyonu Fas'a 2-0 mağlup olarak veda etti. Hırvatistan karşısında üçüncü bitirecek olan Fas'ta çok sayıda genç oyuncu öne çıkarken, grubun en deneyimli oyuncularından biri olan Romances da programda. Sezon başında Beşiktaş'a transfer olmamı sağlayan savunma oyuncusu, Dünya Kupası'nda rakipleri ve sakatlıkları ile karşılaştı.

Çeyrek finalde Portekiz karşısında kötü bir musclebet performans sergileyen Seth, 57 dakika sonra devam edemedi. Meydan okumanın ardından Seth, "Neredeyse 55 dakika boyunca bir seri koştum. Yarı finalde oynamak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Takımıma yardım etmek istiyorum" dedi.

Fransa'nın beklenmedik iddiası

Fransız Voet Mercato'ya bakılırsa 2022 Dünya Kupası'ndaki performansıyla birçok takımın dikkatini çekti. Haberlerde Seth'in yaptığı açıklama yer aldı. Süper Lig'de oldukça tuhaf bir ilk ayın ardından Türk kulübü Beşiktaş'ın tutarsızlığından bıkmıştı. Sadece Avrupa'da rekabetçi futbolu bırakmak istemeyen deneyimli oyuncular. Son olarak, iki İtalyan Serie A takımının ilgilendiği bir haber var. 32 yaşında.

2016'da Premier Lig tarafı Wolves, Fransız tarafı Angers'tan Roman Seth'i 4 milyon Euro'ya sundu. Faslı defans oyuncusu, Wolves formasıyla Premier Lig'de çıktığı 110 maçta dokuz gol attı ve bir asist yaptı. Görevimin başında Beşiktaş'a bonservis bedeli ödemeden başarıyla transfer olan bu oyuncu, 11 Süper Lig maçına çıkma sürecinde yardımcı musclebet giriş oldu. Serie A takımlarından Cagliari'den bu sezon Fenerbahçe'ye transfer olan João Pedro, İspanya La Liga ekiplerinden Rayo Vallecano ile Dünya Kupası hazırlık maçında bileğinden sakatlandı. Süper Lig'e doğru, MR sonucu sakatlandığı için kulüp tarafından görevden alındı. Aşağıdaki açıklama verilmiştir:

"Profesyonel A takım futbolcularımızdan Joao Pedro'nun Rayo Vallecano ile oynanan hazırlık maçı sırasında çekilen MR görüntüsünde dizinde, bilek ve el bileğinde şiddetli ödem ve travma tespit edildi. Hemen tedaviye başlayan oyuncularımızın durumu, ödemlerin geçmesinin ardından önümüzdeki günlerde yapılacak detaylı muayenenin ardından belli olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.