13-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası

13-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası

13-19 Mayıs tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor. Şişli Sosyal Güvenlik Müdürü Servet Kaba gazetemize açıklamalarda bulundu.

Bu yıl  Sosyal Güvenlik Haftası  13-19 Mayıs tarihlerinde kutlanacaktır.
Sosyal Güvenlik Kurumu, ülkemiz nüfusunun tamamına hizmet sunan  25 bin çalışanı ile vatandaşın güvenli ve rahat hizmet aldığı bir Kurumdur.

Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumlarının birleşmesi ile vatandaşlarımız için hayati önem taşıyan projeler gerçekleştirilmiş ve vatandaşlar arası ayrımcılık son bulmuştur.
Sosyal güvenlik sisteminin etkinliğini artırmak amacıyla bürokrasinin azaltılması, işlemlerin hızlandırılması, bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaştırılması, e-devlet uygulamalarının geliştirilmesi ile ilgili çalışmalara öncelik verilmiş olup  vatandaş  emeklilik talebini, kazanç beyan işlemlerini, banka değişiklik işlemlerini evinden e-devlet üzerinden  yapabilmektedir. Vatandaş SMS yolu ile Kurumumuzdan  bilgi alabilmektedir.
 Alo 170 , çağrı merkezi sektörünün Dünya çapındaki  en büyük organizasyonu CONTACT CENTER WORLD yarışmasında altın madalya almıştır. Yerinde hizmet ilkesi gereği Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü sayısı her geçen gün artırılmaktadır.

Reform süreci ile önemli değişim ve dönüşüme imza atmış olan Kurumumuz,  kayıt dışı ile mücadele edilmekte,  Kurum gelirleri önemli ölçüde artırılmakta ve sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi için çalışılmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu devletimizin ve milletimizin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması için her geçen gün daha çok çalışmaktadır.

Bu vesile ile sosyal güvenlik haftasının, öncelikle bu durumumuza gelmemizi sağlayan tüm personelimize  ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.