“Yollar daraltılıp, kaldırımlar genişletilsin”

“Yollar daraltılıp, kaldırımlar genişletilsin”

Y.Yahya UğurŞişli Belediyesi AKP Meclis Üyesi

1962 yılında Sivas-Gölova’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1985 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında babasına ait olan takside şoförlük yaptı. Uzun yıllar turizm ve otelcilikle ilgilendi. Evli ve iki çocuk babası. İyi derecede İngilizce ve Arapça biliyor.

Üye olduğunuz sivil toplum kuruluşları:
Havalimanı Taksi Kooperatif Başkanlığı yaptım. Şu an İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın başkanlığını ve Türkiye Havalimanı Taksileri Kooperatif Birliği’nin kurucu başkanlığı görevlerini yürütüyorum.

Seçimler sonrasında Şişli halkının daha huzurlu ve refah içerisinde yaşaması amacıyla hangi kararların alınmasında etkili olduğunuzu, hangi sorunlara çözüm bulduğunuzu anlatır mısınız?
İki dönemdir meclis üyeliği yapıyorum. Şişli halkının bize teveccühü, Şişli Belediyesi’ni teslim etmek noktasında olmadı. Muhalif meclis üyesi olarak sadece yapılan yanlış işlerde bunu meclis kürsüsünde dile getirmek, gerektiğinde Şişli ilçesinde kamuoyu oluşturmaktan ibaret.
“BELEDİYECİLİK ÇÖP ALMAKTAN İBARET DEĞİL”
Bizim üzerimize düşen görev ise, kendimizi daha iyi anlatmaktır. Yapılması gerekenleri anlatmak gerekiyor. Şişli’nin çöpleri alınıyor, ama belediyecilik hizmeti sadece bundan ibaret olmaması gerekiyor.
“BELEDİYE ANNE BABA GİBİ BİR ŞEY”
Eski İstanbul Belediye Başkanı Vedat Dolakay’a çocuklar belediye ne iş yapar diye soruyorlar. Dolakay; “Belediyeyi ev olarak düşünün, evin temizliğini yapar, alışverişini yapar” cevabını verince, çocuklarda; belediye, anne baba gibi bir şey o zaman şeklinde cevap veriyorlar. Aile reisinin görevleri içinde sınır olmaz. Belediye halkın önünde böyle bir görev üstlenmek durumundadır. Şişli halkının sorunlarını belediye ya çözmeli ya da çözecek makama götürmeli.
“MUHALİFİZ, SORUMLULUK BEKLİYORUZ”
6 meclis üyemiz var. Belediye meclisi 37 kişiden oluşuyor. Muhalif olarak icra noktasında çok fazla bir şey yapamıyoruz. Ama sorumluluk verildiğinde, gösterme imkânına sahip olacağız.

Meclis üyesi olarak bundan sonra ki dönemde neler yapacaksınız?
Projeden ziyade Nasıl baktığınız çok önemli. Doğru bakış açısını koymazsanız, yapacağınız projelerde yanlış yöne bakıyor olursunuz. İstanbul çok hızlı bir şekilde yükseliyor. 39 ilçe var. Her yeni ilçe kendi başına bir cazibe merkezi olmuş. Oysaki Şişli kurulduğu yıllardan beri İstanbul’un cazibe merkeziydi. Bir numaralı cazibe merkezi olma yolunda gerekli çalışmaları yapmazsa, bir Şişlili olarak korkuyorum ki yeni gelişen ilçelerin gölgesinde kalacağız. Yollar daraltılıp, kaldırımlar genişletilsin. Şişli’de kaldırımda yürümek mümkün değil. Yeşil alanda bu durumu çözmez. Trafiğe zaten çıkamıyorsun. Gideceğin yer uzak değil ama zorlanıyorsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.