Yılın En İyi Show’u Bu Haftasonu Cemil Topuzlu`da

Yılın En İyi Show’u Bu Haftasonu Cemil Topuzlu`da

Broadway’deki gösterileri, basın tarafından "Yılın En İyi Show’u" seçilen Sukhishvili Topluluğu, 80 dansçı ve 10 müzisyen’den oluşan dev kadrosuyla 20’nin üzerinde değişik dansıyla bu haftasonu 21 Haziran Pazar akşamı İstanbul Cemi

Broadway’deki gösterileri, basın tarafından "Yılın En İyi Show’u" seçilen Sukhishvili Topluluğu, 80 dansçı ve 10 müzisyen’den oluşan dev kadrosuyla 20’nin üzerinde değişik dansıyla bu haftasonu 21 Haziran Pazar akşamı İstanbul Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi`nde sanat severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Topluluk 22 Haziran Pazartesi akşamı da sahnede olacak.

Gürcistan Devlet Dans Topluluğu, Ilia Sukhishvili ve Nino Ramishvili tarafından 1945 yılında kurulmuş Bu Gürcistan’ın, ilk ulusal profesyonel dans grubu oldu. Sonra birçok başka grup bunu takip etti.

Tamamen kendilerine has bir Gürcü ulusal dans ve müzik tarzı geliştiren Nino Ramishvili (1910-2000) ve Iliko Sukhishvili (1907-1985), uzun yıllara yayılan sağlam bir ortaklık kurdular, kararlılıkla, hayallerini gerçek yaptılar. Onların yaşamları ve sanatı, birlikte yarattıkları dansçı nesil vasıtasıyla bir efsane oldu ve bugüne geldi.
Gürcistan Ulusal , iki saatlik program süresince Gürcü ruhunu yansıtan bir gösteri sunuyor. Gelenek, yaratıcı arayış ile sürekli olarak gelişiyor ve yenileniyor. Gürcistan Devlet Dans Topluluğu, bu güne kadar aralarında Royal Albert Hall, The Coliseum, Metropolitan Opera, Madison Square de olan dünyanın en ünlü mekanlarında sahneye çıkmıştır.
Çıktığı her gösteri bir olay olan ve büyük tezahüratla karşılanan topluluk, ünlü La Scala’da, 14 kez sahneye çağrılarak o zamana kadar bu sahnede görülmemiş bir ilgiyle karşılanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.