Yevmiyesi düşürüldü, intihara kalkıştı

Yevmiyesi düşürüldü, intihara kalkıştı

Şişli Bomonti’de yapımı devam eden inşaatta çalışan bir işçi bayram öncesi günlük yevmiyesinin anlaştığı fiyatın altına düşürülmesi nedeniyle yerden metrelerce yükseklikteki vincin tepesine çıkarak intihar girişiminde bulundu.

İddiaya göre, 1 hafta önce inşaatta işe başladığı öğrenilen adı öğrenilemeyen bir işçi 100 lira yevmiye ile çalışmaya başladığı inşaatta günlük ücreti bugün 100 liradan 50 liraya düşürüldü. Bunu öğrenen işçi duruma sinirlenerek 7 katlı inşaatın tepesinde bulunan dev vince çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Arkadaşlarının vincin tepesine çıktığını gören işçiler durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirirken bir işçi de arkadaşını ikna etmek için vince çıktı. Dev vincin üzerinde yerden metrelerce yükseklikte intihar girişiminde bulunan şahıs arkadaşının ikna çabalarına karşın bir türlü ikna olmadı.

VİNÇTE CAN PAZARLIĞI!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yaşanan olayda intihara kalkışan inşaat işçisi çevreye, "Bayram geldi çocuklarıma ayakkabı almaya param yok. Vali buraya gelsin. Ölümün kıyısında çalışıyoruz" diyerek serzenişte bulundu.

Yaklaşık 20 dakika boyunca vincin tepesinde kalan işçi inşaatta çalışan arkadaşının çabaları sonucunda ikna edilerek vinçten indirildi. Arkadaşlarının metrelerce yükseklikten inmesiyle işçiler derin bir nefes alırken, intihara kalkışan işçi gözaltına alındı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.