Yeryüzü Derneği “Kent Bahçeleri Projesi” başladı

Yeryüzü Derneği “Kent Bahçeleri Projesi” başladı

İstanbul sınırları içerisinde yaşayanların balkon ve bahçelerinde yazlık sebzelerini yetiştirmeleri amacı ile 2011 baharında başlayan “Kent Bahçeleri” projesi bu yıl da devam ediyor. Proje 5 Nisan 2012 tarihinde başlayacak.

 
Kent bahçeleri yaratarak şehir içerisinde binaların ve araçların arasında sıkışarak yaşarken unuttuğumuz tat ve dokuları yeniden hatırlarız. Kendi sebzemizi yaşadığımız alanda yetiştirmek kullandığımız enerji miktarını azalttığından küresel ısınmayı durdurmaya katkı sağlar.
 
Kent bahçeleri proje süreci içerisinde önce aynı semtte oturan bahçecilerle tanışma toplantıları düzenleniyor. Bu toplantılarda kimlerin ekip-biçmeyi bildiği, kimlerin yardıma ihtiyaç duyduğunu öğreniliyor. Ayrıca bahçecilerin toprak büyüklüğünü not alıp, ihtiyaç duydukları fide sayısını hesaplanıyor. Mayıs ayının ortasından başlayarak, temin ettiğimiz ve ücretsiz dağıttığımız fidelerin ekimine başlanıyor.
 
Ekim sonrası yapılan toplantılarda, deneyimler paylaşılıyor ve ortaya çıkabilecek sorunlar çözülüyor. Temmuz ayıyla birlikte artık hasad zamanı geliyor ve kendi salatamızı yapıp kendi sebzelerinden yemekler de pişiriliyor.
 
Kent bahçeleri yaz dönemi kayıtları için “Yeryüzü Derneği’ne” başvurabilirsiniz.
 
 
                                                                  
 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.