Yenilenen saçlarınızla yaza “merhaba” deyin

Yenilenen saçlarınızla yaza “merhaba” deyin

Yaz ayları kapıda. Güneş yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı bile! Kış mevsiminden çıkan vücudumuzu yaza hazırladığımız şu günlerde saçlarımıza gereken bakımı yapmanın vakti geldi de geçiyor bile.

 
Bahar aylarının gelmesiyle saçlarda görülen mevsimsel dökülmelerden düzenli saç bakım kürleri ile kurtulmak mümkün. Bize bu konuda yardımcı olması için Türkiye’nin en ünlü kuaförlerinden düz saç uzmanı İlker Yavrutürk’le görüştük. Brezilya fönünden tutun da saç uzatma sırlarına kadar her şeyi konuştuk ve mesleğindeki yenilikleri anlatmasını istedik. İşte İlker Yavrutürk’den Şehr-i İstanbul okurlarına saç bakımı için çok özel tavsiyeler:
- Denize ya da havuza girerken saçlarınıza çörekotu yağı sürerseniz tuzun ve klorun vermiş olduğu zararı önemli ölçüde önlemiş olursunuz.
- Saçlarınızı ensenizden kavrayarak arkadan öne doğru tarayıp biçimlendirin. Bu yöntem kafa derinizi uyarıp saç tellerini tutan hücrelere kan akışını sağlayacaktır. Saçlarınızın uzamasını istiyorsanız her gece yatmadan saçlarınızı bu şekilde tarayın.
- Şampuanınızın içine çam terebentin yağı katıp seyreltin. Uymanız gereken kural 250 gr şampuana 20 damla yağ katmak olacaktır.
- Saçların parlak görünmesi için, yıkarken son durulama suyuna sirke eklemeniz yeterli.
- Argan yağının orjinalini bulabilirseniz kullanın. Piyasada çok fazla sahtesi olduğu için alırken ürünü elinizde test edin. Gerçek argan yağını elinize sürüp ovuşturduğunuzda avucunuzun içinde kaybolup gidiyorsa yani cilt tarafından hemen emiliyorsa gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Eğer yağ elinizde muma benzer bir kalıntı oluşturuyorsa bu ürünün kalitesinin düşük olduğunu gösterir. Gerçek argan yağını gözaltlarınızda bile güvenle kullanabilirsiniz.
- Yılan yağı saça iyi gelir, ama orjinalini bulmak çok zordur.
 
Saçınızda kepek mi var
Eğer saçlarınızda kepek sorunu varsa yarım bardak toz şekerin üzerine çıkacak şekilde su koyun. Karışımı saç diplerine doğru iyice yedirin. İki kez şampuanla yıkayıp durulayın. Saçınızda kepekten eser bile kalmayacaktır.
 
Bu Brezilya Fönü yeniyor!
Son olarak İlker bey bize salonunda uyguladığı yeniliklerden de bahsetti. Brezilya Fönünden sonraki en yeni uygulaması olan ‘’Foot Eat’’yani yenilebilir kozmetik ürününü salonunda uygulamaya başladığını anlatıyor ve ekliyor : “Footing teknoloji’’ ile yapılan Amerika’dan ithal ettiğimiz brezilya fönünün en sağlıklı hali. Ürünü uygularken Brezilya fönündeki gibi herhangi rahatsız bir koku ya da duman yayılmıyor.” İçerisinde Formaldehit ya da herhangi bir kanserojen madde bulunmadığını, hatta ürünün yenilebilir olduğunu söyleyerek bizleri şaşırtıyor. Olur da bir gün yaptırmaya giderseniz “Buyurun önce tadına bakın’’ derlerse şaşırmayın. Üstelik 4 aya kadar saçlarınız düz kalıyor.
 
 
         
       
 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.