Yeni, Şişli Kaymakamı Salih Işık Göreve Hızlı Başladı

Yeni, Şişli Kaymakamı Salih Işık Göreve Hızlı Başladı

Yeni, Şişli Kaymakamı Salih IŞIK, bölgesindeki muhtarlar ile tanıştı ve “ Önceliğimiz Hizmet, bende hizmet etmeye geldim” dedi.

Erzurum, Aşkale doğumlu Salih IŞIK görevine hızlı başladı.

19 Temmuz 2013 de yayınlanan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesine istinaden beş yıl görev yaptığı Antalya Kumluca ilçesinden Şişli Kaymakamlığı’na tayin olan Salih IŞIK, Şişli ile Kumluca arasında bazı uygunluklar olduğunu söyledi.

“ Kumluca, Antalya’nın batısında merkez konumunda bir ilçeydi. Gerek eğitim açısından olsun gerekse coğrafi ve ekonomik açıdan olsun birçok alanda şehrin merkezi konumdaydı ve ben o ilçeden Türkiye genelinde sanatın, sporun, kültürün, iş merkezlerinin, finans merkezlerinin kalbi durumundaki Şişli ilçesinde göreve başladım. Umarım Allah mahcup etmez.  “ Dedikten sonra sözlerine hız kesmeden ve kararlı bir şekilde devam etti.

“ Kumluca’da özelikle eğitim konusunda çok büyük çalışmalar yapmıştık ve Kumluca eğitim konusunda Antalya’da adeta bir yıldız gibi parladı.  Tabi böylesine büyük işler yaparken mahalli idarelerden, sivil toplum örgütlerinden, merkezi idareden, özel idarelerden kısaca bütün imkanları bir araya getirerek koordineli bir şekilde çalıştık ve zor görünen birçok işin üstesinden kolaylıkla geldik.

O yüzden şimdi Şişli’ye bakınca aynı potansiyeli görüyorum. Burada da eminim ki belediyemiz, sivil toplum örgütlerimiz, kaymakamlığımız, valiliğimiz, devletimiz, mahalli idarelerimiz, merkezi idarelerimiz ortak bir şekilde birçok güzel işi en iyi şekilde neticelendirecektir…

Okulları geziyorum birçok; bakım - onarım, yeniden inşa işlerini belediyemiz yapmış. Sağ olsunlar. Bu sebeple görev yaptığım Kumluca ile aramızdaki paralellik beni sevindiriyor…

Önceliğimiz hizmet, bende hizmet etmeye geldim. Başka hiçbir önceliğimiz yoktur. Ulu Önder Atatürk’ün bir lafı var “ Bu millette efendilik yoktur. Hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet eden onun gerçek efendisi olur” bu yüzden hepimiz, sizler – bizler, bu millete hizmet etme paydasında inşallah güzel ve kalıcı işlere vesile olacağız. Bu konuda yardımlaşacağız, tüm idare birimlerimiz gerek merkezi idare birimlerimiz gerekse mahalli idare birimlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, muhtarlıklarımız v.b yardımlaşacağız…

Açıkçası ben muhtarlıkları demokrasinin kılcal damarları olarak görürüm. Çünkü muhtarlıklar hizmet ettikleri bölgenin gözüdür, kulağıdır. O yüzden önemli sorumluluklarınız, önemli görevleriniz var. Eğer sizler ( muhtarlarımız ) bölgenize hakim olursanız, bölgenizin sorunlarını bize gerçekçi şekilde aktarırsanız, benim nezdimde, idare olarak sağlıklı çalışır ve sorunlara sağlıklı teşhisler koyabiliriz. O yüzden sizlerin mahallerinizle ilgili tespitleriniz benim için çok önemlidir. Bu anlamda bu güzel ülkenin güzel ilçesinde, yani Şişli’de, inşallah hep beraber güzel ve kalıcı işlere imza atacağız…” diyerek konuşmasını sonlandırdıktan sonra tek tek muhtarların sorunlarını dinledi.

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.