Yanlış Bilinen Meslek: Pedagog

Yanlış Bilinen Meslek: Pedagog

Yanlış Bilinen Meslek: Pedagog

Pedagog halk arasında ne kadar çocuk psikoloğu olarak algılansa da bu kanı yanlıştır. Çocuk psikoloğu ve pedagog farklı fakültelerden mezun olup alanlarında uzmanlaşmış kişilerdir. Peki pedagog nedir? Pedagog 0-12 yaş arası çocuğun gelişimini gözlemleyen, gerektiği zaman çocuğu eğiten, anne ve baba adaylarına danışmanlık yapan Çocuk Gelişim ve Eğitim bölümünden mezun olup uzmanlaşmış kişilerdir. Pedagoglar çocuk psikologları gibi çocuğun pskilojik sorunlarını bulup tedavi edemezler. Pedagoglar ailelere çocuğa nasıl yaklaşacağını anlatabilen, çocukları ile zor iletişim kuran ailelere danışmanlık yapan eğitmenlerdir. Bir psikiyatristin ya da psikoloğun yapabildiği işlevleri yerine getiremezler.

Travmatik Olayların İzlerinden Çocuğu Koruma İçin Çocuk Psikoloğu

Çocuklar çok hassas varlıklardır. Çevrelerinde olup bitene karşı fazlası ile duyarlı olmakla beraber yetişkinler çocuğun bu olayları algılayamadığını ve etkilenmediğini düşünürler. Ne yazık ki çocuk etrafında dönen kötü olaylardan fazlası ile etkilenir ve bu etkilenme çocuğun karakter oluşumuna zarar verir. Bir bireyin ölümü, aile içerisinde gerçekleşen kötü olaylar, trafik kazaları gibi kötü ve facia içeren olaylar çocuğun travma yaşamasına neden olabilir. Bu ve buna benzer durumlarda çocuğun karakterinde ve gelişiminde zarar meydana gelmemesi için iyi bir çocuk psikoloğu ile iletişime geçerek çocuğun travmadan kurtulmasını sağlamalı gelişime sekte vuracak etkenleri ortadan kaldırmalıyız.

Uzman Bir Psikolog ile Seans Sizi Rahatlatır

Bu aralar çok bunaldığınızı ve etrafınızdaki sorunlarla tek başınıza savaşamadığınızı düşünüyorsanız uzman destek-bir psikolog ile seans- alarak hayatı daha kolay yaşanır hale getirebilirsiniz. www.skonseptdanismanlik.com sitesindeki alanında uzman psikologlar ile iletişime geçerek ister yüz yüze ister online bir şekilde destek alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.