Ve Hayri İnönü dayanamadı: ‘Şişli Belediye Başkanı benim’

Ve Hayri İnönü dayanamadı: ‘Şişli Belediye Başkanı benim’

Şişli Belediyesi’nde yaşanan sansasyonlara sessiz kaldığı için Şişli’nin emanetçi başkanı olarak nitelendirilen Hayri İnönü sonunda patladı. İnönü Eylül Ayı Meclis Toplantısı öncesi tüm meclis üyelerine; ‘Şişli Belediye Başkanı benim’ dedi.

İNÖNÜ İSMİ EMANETÇİ BAŞKANA ÇIKMIŞTI

Hayri İnönü yerel seçimlerden sonra Şişli Belediye Başkanı olarak mazbatasını almıştı. Ama Şişli Belediyesi’nin yönetimini bir türlü ele alamamıştı. Belediyede yaşanan tüm sansasyonlara sessiz kalmasıyla da belediyede yönetimi ele almak gibi bir niyetinin olmadığı ve emanetçi başkan olarak konuşulmaya başlanmıştı.

SARIGÜL İLE İNÖNÜ ANLAŞTI İDDİALARI VARDI

Siyasi kulislerde Mustafa Sarıgül’ün Hayri İnönü ile anlaştıkları konuşulmaktaydı. Sarıgül’ün İnönü’ye; ‘Sen emanetçi olarak Şişli Belediye Başkanı olacaksın, milletvekilleri seçimlerinde de seni vekil yapacağım. Emir Sarıgül’de Şişli Belediye Başkanı olacak’ dediği iddialarının konuşulması ve Hayri İnönü’nün de Şişli Belediyesi’nde yaşanan onca sansasyonlara sessiz kalmasıyla adeta konuşulan tüm iddiaları doğrulamaktaydı.

EMİR SARIGÜL’ÜN ORTAĞI VE YAKIN ARDAŞLARI

HAYRİ İNÖNÜ’YE DANIŞMAN OLARAK ATANMIŞTI

Türkiye Cumhuriyetinin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün torunu, Almanya’da Mannheim Üniversitesi işletme mezunu, Harvard Üniversitesi’nden sertifikalı, Almanya’nın en büyük sanayi holdinglerinde görev yapmış bir belediye başkanına danışman olarak A. Emir Sarıgül’ün ortağı ve yakın arkadaşları danışman olarak atanmıştı. İnönü bu atamalara da sessiz kalmıştı.

İNÖNÜ’YE KOMPLOLAR KURULMAYA BAŞLANMIŞTI

Tüm bu gelişmelere rağmen, Şişli’de yaşanan tüm sıkıntılı işlerin arkasında Hayri İnönü varmış gibi lanse edilmeye başlanmıştı.

Bu tutumlardan sonra da Hayri İnönü’nün makam odasına gelen bir takım kişiler tarafından basılmıştı. Yine birileri tarafından İnönü’nün makam odasının kapısı kırılmıştı. İşten çıkartılan personele yine Hayri İnönü tarafından çıkarıldığı söylenmişti. İnönü’ye ulaşmak isteyen belediye personelleri fişlenmeye başlanmıştı. İnönü’nün sekreterleri kimin aradığını dahi Emir Sarıgül’e iletiyordu. İnönü’yü arayan ve önemli bilgiler vermek isteyenler engelleniyordu.

İNÖNÜ İHALELERDEN HABERDAR EDİLMİYORDU

Bunlar yetmiyormuş gibi; Şişli Belediyesi’nde birçok olaydan Hayri İnönü haberdar edilmiyordu. Belediyenin bazı müdürleri belediye başkanı İnönü ile tartışabiliyordu. Hatta bir belediye başkanına ‘Ben seni tanımam’ denilebilir hale gelinmişti.  Şişli Belediyesi’nde yapılan birçok ve büyük rakamlı ihaleler de İnönü’ye söylenmiyordu.

SONUNDA İNÖNÜ DAYANAMADI

BELEDİYEDE DEĞİŞİM SİNYALİ VERDİ

İnönü ismi adeta başarısızlıklarla ve sansasyonlarla anılmaya başlanmıştı. Ve sonunda da Hayri İnönü dayanamadı. Eylül Ayı Meclis Toplantısı öncesi tüm meclis üyelerine sert bir açıklama yaptı.

‘Birileri benimle ilgili spekülasyonlar yapıyor. Herkes şunu bilsin! Ben Şişli Belediye Başkanıyım. Asla da milletvekili olmayacağım’ diyerek Şişli Belediyesi’nde büyük değişimlerin yaşanacağının sinyallerini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.