üstün zekalılara özel sınıf

üstün zekalılara özel sınıf

Boğaziçi Fatih Koleji, Üstün Potansiyelli çocukların eğitimi için İstinye Kampüsünde yeni açılacak olan özel sınıfa 2013-2014 Eğitim Öğretim sezonuyla birlikte ilk öğrencileri kabul edilecek.

İlkokul 1. sınıf kademesinden alınacak Üstün Potansiyelli (üstün zekalı/yetenekli) çocuklar eğitim hayatını diğer öğrencilerden farklı olarak sürdürüp, tamamlayacak. Alınacak öğrencilerin alanında uzman kurumların testleriyle belirleneceği sınıfın kontenjanı 16 kişiyle sınırlı. Yapılan testlerde zeka potansiyeli yüksek olan öğrenciler bu sınıfa alınarak özel bir eğitime tabi tutulacak.

İNSANLARIN YÜZDE 2’Sİ ÜSTÜN ZEKALI

 Boğaziçi Fatih Koleji Üstün Potansiyelliler Eğitim Koordinatörü Kadir Akbaş, üstün zekalı / potansiyelli öğrencilere özel eğitim verilmesinin önemini şöyle açıkladı: “Özel eğitim genellikle bedensel, zihinsel, sosyal ve duygusal yönlerden gelişim ve eğitimleri genel eğitim hizmetleri ile sağlanamayan bireylere yönelik olarak özel tedbir ve hizmetleri kapsayan eğitim yaklaşımıdır. Eğitimin bütününde özel eğitimin önemi ve gereğini ortaya koymak bir zorunluluktur. Yapılan araştırmalarda insanların % 2 sinin üstün zekâlı ve üstün yetenekli olduğu bilinmektedir. Her öğretim yılında İstanbul’da ilköğretime başlayan öğrenci sayısı yaklaşık olarak 210 bin civarındadır. Buna göre üstün zekâlı ve üstün yetenekli öğrenci sayısı ortalama olarak 4 binin üzerindedir. Yukarıdaki rakam ilk bakışta bir heyecan oluşturabilir. Ama maalesef bu sayıdaki üstün zekâlı ve üstün yetenekli öğrencilere eğitim verecek kurum sayısı yok denilecek kadar azdır. Üstün zekâlı ve özel yetenekli öğrencilerin ihtiyaçlarının genel eğitim öğretimle karşılanamayacağı daha zengin ve esnek programla desteklenmesi gerektiğinin bilinciyle çalışmalara başladık.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.