Umre Vizesi İçin Gerekenler

Umre Vizesi İçin Gerekenler

Suudi Arabistan Konsolosluğuna başvuru yapılarak alınacak olan umre vizesi için umre turlarıBağlantı şirketleri gidecek

Suudi Arabistan Konsolosluğuna başvuru yapılarak alınacak olan umre vizesi için umre turları şirketleri gidecek olan kişilere yardımcı olmaktadır. Bunun için önce gerekli belgelerin toplanması gerekmektedir. Başvuru için gereken ilk belge en az 1 yıl geçerliliği bulunan yeni çipli pasaporttur. Daha sonra arkalı önlü kimlik fotokopisi, arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık fotoğraf ve eşi ile gidecek olanlar için de vukuatlı nüfus kayıt örneği teslim edilmesi gerekir. Bunun dışında 45 yaş altı kadınların umreyi tek başına yapması kabul edilmediği için, yanlarında bir erkek akraba ile gitmeleri istenmektedir. Bunu kanıtlamak için ise akrabalığı gösteren vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir. 45 yaş altında olup akrabası olmayan ya da tek başına gitmek isteyen hanımlara da  http://silatur.com.tr/umre adresi üzerinden hizmet veren Sıla Tur gibi tur acenteleri yardımcı olmaktadırlar. Umre yolculuğundan yaklaşık 15 gün öncesine kadar tamamlanması gereken bu başvuru en fazla üç gün içinde sonuçlanmaktadır. Çıkan bu Suudi Arabistan umre vizesi 30 günlük süre için çıkarılır. 30 günden daha fazla kalmak isteyen kişiler için bu vize Suudi Arabistan turistik vizesine çevrilmektedir.

Umre Fiyatları

Umre fiyatları otellerin kalitesi, kutsal mekanlara yakınlığı, odalarda konaklayacak kişi sayısı, kalınacak gün sayısı gibi farklı parametrelerle belirlenmektedir. Farklı tur acenteleri farklı fiyatlar çıkarıyor olsa da genelde ortalama fiyatlar üzerinden gidilmektedir. 7, 10, 14 ve 20 gün seçenekleriyle sunulan umre fiyatları da seçilen gün sayısına göre değişmektedir. Çocuklar ve bebekler için kimi zaman ücretsiz, kimi zamansa oldukça indirimli fiyatlar belirleyen şirketler sayesinde çocuk sahibi kişiler de ibadetlerini kolayca yapabilmektedirler. Bazı otellerde bebek bakım odaları, oyun odaları, yardımcı ablalar gibi seçenekler olduğu da göz önünde bulundurularak seçim yapılırsa ebeveynler açısından tadı tam olarak alınmış bir ibadet gerçekleştirmek mümkün olabilir.

Umrede Rehber Hizmeti

Önceden umre tecrübesi olan kişiler olsa da, daha önce belki de hiç yurt dışına çıkmamış kişiler de umreye gitmektedirler. Belki de ilk kez uçağa binecek, başka bir dilde konuşulan bir ülkeye ilk kez gidecek kişiler için mutlaka ciddi bir rehberlik hizmeti yapılması gerekir. Buna ek olarak umre bir ibadet olduğu için de kişilerin bilmedikleri konularda mutlaka bilgilendirilmeleri gerekmektedir. Bunun için tur şirketleri mutlaka her otobüs için bir adet rehber bulundurmak zorundadır. Önce, gidilen yerlerle alakalı tarihi ve dini bilgileri veren rehber sonra da yolculara o kutsal mekânlarda yapılacak ibadetleri anlatmaktadır. Herhangi bir soru ya da sorun olduğunda da kişiler mutlaka rehberlerine başvurmalıdırlar. Umre ibadeti sırasında yaşanan en büyük sorunlardan birisi sağlık sorunlarıdır ve bu konuda kişilerin başvurabileceği en yetkili kişi rehberleridir. Rehberin yönlendirmesiyle ücretsiz sağlık kuruluşlarına gidip tedavi olmaları sağlanan kişiler mutlaka rehberlik hizmetini güvenli şekilde sağlayabilecek bir firmayı seçmelidirler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.