Ulusoy kardeşler 'kanatlandı'

Ulusoy kardeşler 'kanatlandı'

'Ulusoy'larda ayrılık mı var?' sorusunu akıllara getiren Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Üyesi Alican Ulusoy ve televizyoncu kardeşi Merva Ulusoy, şimdi de hava taşımacılığı şirketi kurdu.

Birbiri ardına lojistik şirketleri kurarak 'Ulusoy'larda ayrılık mı var?' sorusunu akıllara getiren Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Üyesi Alican Ulusoy ve televizyoncu kardeşi Merva Ulusoy, şimdi de hava taşımacılığı şirketi kurdu.

Hava taksi olabilir
Ulusoy kardeşler nisanda tescil ettikleri Ulusoy Lojistik, Ulusoy Kargo ve Ulusoy Kurye'nin ardından temmuzda da Ulusoy Havacılık ve Taşımacılık şirketini açtı. Şirketin amaçları arasında uçak almak ve satmak, tarifeli ve tarifesiz hava taşımacılığı yapmak ve pilotlu veya pilotsuz uçak kiralamak da bulunuyor.

Yeni şirketin, önceki 3 şirket gibi, yüzde 56'sı Alican Ulusoy'a, yüzde 20'si Merva Ulusoy'a, yüzde 20'si lojistik sektörünün tanınmış ismi Celal Doluel'e, yüzde 2'şer hissesi ise Levent Tanyu ve Ahmet Kasım Han'a ait gözüküyor.
Merkezi İstanbul Ulus'ta olan şirketin sermayesi 50 bin YTL. Şirketin faaliyet konuları arasında uçak kiralamak, hava taksi işletmesi kurmak, planör, paraşüt gibi havacılık faaliyetlerinde bulunmak, tarım ilaçlaması yapmak, reklam panosu taşımak, harita için fotoğraf çekmek ile pilotluk eğitimi vermek de yer alıyor.

Serkan Arman/Milliyet



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.