ULUSLARARASI 32. HAPKİDO SEMİNERİ

ULUSLARARASI 32. HAPKİDO SEMİNERİ

Uluslararası 32.Hapkido semineri ve 1. Uluslararası kılıç ve geleneksel okçuluk kursunun ilk ayağı Düzce 15 Temmuz spor salonu’nda gerçekleştirildi.

HAPKİDO’NUN DEV İSİMLERİ DÜZCE’DE BULUŞTU!.

Uluslararası 32.Hapkido semineri ve 1. Uluslararası kılıç ve geleneksel okçuluk kursunun ilk ayağı Şükrü Kınataş başkanlığında Düzce 15 Temmuz spor salonu’nda gerçekleştirildi.

1-005.jpg

Seminere 12 Ülkeden 72 sporcu katıldı. İki gün süren seminer’de başarılı olanlara plaket verilişinin ardından Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda   Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz Darbe girişimini anlatan ve duygu seli yaşatan, yabancı ülke temsilcilerine  bir sinevizyon gösterisi yapıldı..

OKMEYDANI’NDA OKÇULAR TEKKESİ

2-009.jpg

İki gün süren seminer’den sonra yabancı kafileye İstanbul Okmeydanı’nda bulunan okçular vakfı gezdirildi. Okçular tekkesi müdürü Hüseyin Avni Önder Geleneksel Türk okçuluğu hakkında ve Osmanlı yayı'nın yapımı konusunda gelen ülke temsilcilerine bilgi verdi..(Güney Kore,Fas,Cezayir,Libya,Ürdün,İtalya,Almanya,Belçika,Fransa,Özbekistan)

 3-006.jpg

AMACIMIZ ÜLKEMİZİ TANITMAK!.

Dünya Hapkido Federasyon Başkanı Şükrü Kınataş, 15 Temmuz darbe girişimini uluslararası ortamlarda anlatabilmek için bu organizasyonu Türkiye’ye aldırmak için bayağı çaba sarf ettik dedi. 
12 ülkenin federasyon başkanlarını buraya davet ettik. Hem ülkemizi tanısınlar hem de 15 Temmuz gecesini anlatalım istedik. Semineri Düzce’ye almaktaki en büyük sebebimiz valimizin isteğidir. Düzce sadece sanayi kenti olmasın. Spor alanında da Düzce gelişmeli. Ok ve kılıç Hapkido’nun bir parçasıdır. Ülkemizde bir Okçular Tekkesi var ve biz öğrencilerimize okçuluk eğitimini yerinde vermek istiyoruz. Burada hem Geleneksel Kore okçuluğu hem de Geleneksel Türk okçuluğu eğitimini vererek dünyaya yaymak istiyoruz dedi.

4-002.jpg

5-002.jpg

6.jpg

HAPKİDO NEDİR?.

Hap: Beden ve ruhun uyumlu birlikteliği Ki: Yaşam ve beden enerjisi, iç enerji Do: Egitim yolu, sanatı

Bu üç sözcüğün birleşmesiyle oluşan "Hapkido" terimi; beden, ruh ve iç enerjinin uyumlu birlikteligi temeline dayanan Kore kökenli bir savunma sanatının, bunun da ötesinde, bir yaşam biçiminin adıdır.

8-001.jpg

Hapkido geniş bir yelpazede; kol ve ayak eklem kilitlemeleri, fırlatma, Her türlü ayak teknikleri, el teknikleri ile akrobatik jimnastik, eğme, bükme ve sinir noktalarına baskı tekniklerinin yanında ateşsiz her türlü silahı ustaca kullanmayı, günlük hayatta kullanılan eşyaları birer silaha dönüştürmeyi öğretir.Örneğin:sopa,şemsiye,bıçak,yelpaze,toka vb. gibi günlük araç gereçlerin kullanımıda hapkido da mevcuttur.Bir spordan ziyade meşru müdafaaya uygun bir sanat olduğunu söylemek daha doğrudur. Yaşa bağlı olmaksızın hem kadınlar hem de erkekler tarafından öğrenilebilir.

7-001.jpg

WAHA NEDİR?.

WAHA 2012 Yılında kurulan tüm hapkido sistemlerini birleştiren federasyonlar üstü bir kuruluştur. Açılımı WORLD ALL HAPKİDO ASSOCIATION'dur. Başkanı seçimle belirlenir.İlk Başkanı Kim Chang Sun olmuştur. Şu an ki başkanı Türkiye Hapkido Federasyonu Başkanı Şükrü Kınataş'dır.

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.