UFM Olimpiyatlarında Şampiyonlar Belli Oldu

UFM Olimpiyatlarında Şampiyonlar Belli Oldu

İstanbul Geneli İlköğretimler arası Ufuk Fen ve Matematik Yarışmasında heyecan doruktaydı. İstanbul geneli 2300 başarılı ilköğretim öğrencisi kıyasıya yarıştı. Dahiler belli oldu. Şampiyonlar ödülünü İstanbul’un Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Harun Kay

Ufuk Okullarının her yıl ilköğretim 5., 6., 7., ve 8. sınıflara yönelik düzenlediği Ufuk Fen ve Matematik yarışması geçtiğimiz günlerde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Ödül Töreni saat 11.30'da devlet erkanı, iş adamları ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Törene İstanbul’un Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Harun Kaya, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Emekli, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Özçolak, Kimse Yok Mu Derneği Boğaziçi Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydoğan, Ufuk Okulları Genel Müdürü Gazi Karslı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
“Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum”
Harun Kaya şampiyonlara ödüllerini takdim ederken öğretmen ve ailelere de tavsiyelerde bulundu. Kaya; “ Burada derece alan öğrenciler kadar sınava girme cesaretini gösteren delikanlıları da tebrik ediyorum. Aile ve öğretmenler bu tür organizasyonlara katılım konusunda çocukları teşvik etmeliler. Hatta sınav başarısı kadar sanat ve spor başarıları da önemlidir. Burada az önce ritim gösterisi yapan kardeşlerimizi izlerken gurur duydum.” dedi.

“Ufuk gün geçmiyor ki yeni bir başarı ve organizasyona imza atmasın”

Ömer Karaman, “Ufuk Okulları düzenledikleri organizasyonlarla hem ilçemizi tanıtıyor hem de her geçen gün yeni bir başarıya imza atıyor. Daha geçen gün Karatede bir öğrencimiz dünya 2.’si oldu. Bu gün İstanbul geneli bir organizasyona imza attılar ve sadece öğrencilere değil öğretmenlere de ödül vererek onları onura ettiler. Ben huzurunuzda tüm idareci ve  öğretmenlerini takdir ve tebrik ediyorum. Bu kıymetli öğrencilerimizi de tebrik ediyorum.” dedi. 
Dereceye giren öğrencilere Tablet PC (Ipad), Mini PC(Netbook), dijital fotoğraf makinesi, Mp4 Çalar gibi hediyeler verildi. Öğretmen ve okullarında başarı sertifikasıyla ödüllendirildiği sınav sonucunda toplam dereceye giren 60 öğrenciye derece ödülleri takdim edildi. Sınavda birinci olan öğrencilere iPad2 Tablet PC, 2. ve 3. olan öğrencilere Mini Pc (NetBook), 4., 5., 6., 7., 8., ve 9., olan öğrencilere dijital fotoğraf makinesi, 10., 11., 12., 13., 14. ve 15. olan öğrencilere Mp4 müzik çalar ve tüm dereceye girenlere başarı sertifikası verilirken, sınava giren tüm öğrencilere kırtasiye seti  verildi.
Tüm İstanbul genelinde ilköğretim okullarından katılımın kabul edildiği yarışmaya bu yıl 2 bin 300'e yakın ilköğretim öğrencisi katıldı. Sınav merkezlerinin İstinye, Şişli ve Ortaköy Ufuk Okulları kampüslerinin olan sınavda Fen ve Matematik konu bilgisini ölçen sorular yer aldı. Soruların kolay, orta ve zor olmak üzere 3 grupta toplandığı sınavda toplam 50 soru yöneltildi. 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine Fen ve Matematik soruları yöneltilirken, 8. sınıf öğrencilerine sadece Matematik branşı soruları yöneltildi.
 

İşte Şampiyonlar
5. Sınıfların 1.’si: Emir İslam,
                                87,835,
                                21.Y.Y.Eğit. ve Kül.Vak. Nilüfer Gökay İ.Ö.O, Şişli.
6. Sınıfların 1.’si: Emine Işıl,
                               77,3275
                               Hamidiye İlköğretim Okulu,  Kağıthane.
7. Sınıfların 1.’si: Cihat Okulevi,
                               79,1725
                               Yaşar Doğu İlköğretim Okulu, Kağıthane.
 
8. Sınıfların 1.’si: Murat Bay
                                72,66
                                  Mehmet İpgin İlköğretim Okulu, Sarıyer.
 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.