Ücretsiz kurslar açıldı

Ücretsiz kurslar açıldı

Şişli Belediyesi Halide Edip Kültür Merkezi son günlerde yoğun ilgi görüyor. Ücretsiz açtığı müzikten sağlığa, el sanatlarından düğün organizasyon kurslarıyla halkı eğitiyor.

 Halk eğitim alanında en iyi örneklerden birisi Halide Edip Mahallesi’nde yaşanıyor. İnsanları eğitmek, öğretmek ve bilgilendirmek için ücretsiz kurslar açan Halide Edip Kültür Merkezi Müdürü Birsen Kahraman, “Biz burada sağlam bir eğitim vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizden hiçbir maddi istekte bulunmuyoruz. Bilgisayar, İngilizce, el sanatları, takı, nikâh organizasyonları, dikiş, kuaför, cilt bakımı, diksiyon, gitar, bağlama ve ilk yardım dallarında kurslarımız var. Ayrıca renkli projelere de imza atıyoruz. Tamamen atık maddelerden çantalar yapıyoruz. Bu sayede geri dönüşüm bilincini aşılıyoruz. Burada İstanbul’un her yerinden öğrenci kabul ediyoruz” dedi.

İlk yardımın insan hayatında önemli yeri olduğunu söyleyen Halide Edip Kültür Merkezi İlk Yardım Öğretmeni Serak Oğuz; “Sevdiklerimizi koruyabilmemiz için ilk yardım çok önemli. Bizde burada öğrencilerimize teker teker titizlikle bu işi uygulamalı olarak öğretiyoruz.” dedi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum