Üçlü işbirliğiyle 60 milyon çarptılar

Üçlü işbirliğiyle 60 milyon çarptılar

Nusret Elif Görmez'in sahibi olduğu AKS Anadolu Konut Sanayii, 1000 aileyi 60 milyon YTL dolandırıp kayboldu. Sosyetenin gözde isimleri, bakın nasıl bir ilişki ile dolandırdı.

Emlak sektörünün canlanmasıyla birlikte sektöre farklı amaçlarla girmiş olanlar niyetlerini ortaya çıkarmaya başladı. AKS İnşaat, İstanbul’un Avrupa yakasında yaptığını iddia ettiği konutlarla halktan 60 milyon YTL alarak kayıplara karıştı. Elif-Nusret Görmüş çifti, bilinmez bir yerde ikinci balaylarını yaşarken, mağdurlar çalmadık kapı bırakmıyor. Haber7, AKS İnşaat’ın ardındaki ilişkiler yumağını çözüyor.

Ali Rıza Yıldırım, Batuhan Görmüş ve Berna İpek Görmüş ile Elif ve Nusret Görmüş’ün aralarında bulunduğu isimler, ülkeyi saran konut açlığının farkına vardıklarında AKS Anadolu Konut Sanayii adında bir şirket kurdular. İddialarına göre, şirket Beylikdüzü ve Silivri’ye bağlı Çanta beldesinde orta sınıfa hitap eden konut ve villalar yapacaktı.

Silivri Çanta’da ArtCanadian, ArtCanadian Residence, Kınalı Evler ve Chantua Evleri’ni yapacaktı. Beylikdüzü’nde ise
depreme dayanıklı Çelik Evler adı altında 2 bin 500 konut yapacağını duyurdu.







Yapılacağı bildirilen konutlara ilişkin görkemli maketler hazırlandı. Çanta ve Beylikdüzü’ndeki evler maketler üzerinden satılmaya başlandı. Daha inşaata başlanmadan maket üzerinden konutların yüzde 60’ı satıldı. Satılan villa ve dairelerin karşılığında belirtilen bölgelerden arsalar alındı.

4 YILLIK ŞİRKET 26 YILLIK ŞİRKET OLARAK TANITILDI

AKS Anadolu Konut Sanayii 3 yıllık bir şirket. İstanbul Ticaret Odası’na 532128/0 numarası ile 3 Eylül 2004 tarihinde kayıt yaptıran şirketin yöneticileri, kendilerni gazetelere verdiği röportajlarda 26 yıllık şirket olarak tanıttı. Şirket hızla işleri büyüttü ve bir yıl sonra ITC Holding’e dönüştü.

İstanbul Ticaret Odası’na 3 Mayıs 2005 tarihinde 553150/0 ticaret sicili ile kaydoldu. Nusret Görmüş artık bir holding patronu idi.

AKS Anadolu Konut Sanayii’nin büyük ortağı Nusret Görmüş, şirketi tanıtmak için alışılagelmiş yöntemlere başvurdu. Ankara’nın jet sosyetesinden magazin dünyasının gözde isimlerinden Elif Görmüş ile evlendi.

Elif Görmüş, İstanbul’a taşındıktan sonra hızla jet sosyetenin arasına girdi. Gazetelerde, dergilerde magazin programlarında










boy gösterdi. Sosyetede adı “Keklik” diye anılmaya başlandı.  Elif Görmüş, Etiler’de Papila isminde bir hediyelik eşya ve dekorasyon merkezi açtı. Papila, hemen ardından Göztepe ve İstanbul’un önemli merkezlerinde şube açtı.

DOĞAN GRUBU’NUN VAZGEÇİLMEZ İSMİ OLDU

Elif ve Nusret Görmüş iki koldan yoğun bir tanıtım atağına geçti. Elif Görmüş, sosyete dünyasına hızla kendine yer açtı. Milliyet ve Hürriyet’in Kelebek ekleri, bir dönem neredeyse Elif Görmüş’ün adının geçmediği sayı çıkaramaz oldu.

Milliyet’in sosyete dünyasına bakan yazarı Şenay Düdek, Elif Görmüş’ün müdavimi oldu. “Papila’nın güzel patronu” diye tanımladığı Elif Görmüş, Düdek’in vazgeçilmez ismi oldu. Düdek’in bir diğer özelliği ise Elif Görmüş’ün adının geçtiği yerde AKS Anadolu Konut Sanayii’nin yaptığı depreme dayanıklı evlerden bahsediyor.










AKS Anadolu Konut Sanayii’nin yapatığı inşaatların tanıtım odağında yer alan ise daha çarpıcı. Nusret Görmüş, neredeyse bütün tanıtım bütçesini Doğan Medya Grubu’nda yapmış. ArtCanadian, ArtCanadian Residence, Kınalı Evler ve Chantua Evleri’ninin tanıtımları boy boy Hürriyet, Milliyet ve Referans’ta yapılırken, aynı gazetelerde peş peşe röportajlar yayınlandı.

Beylikdüzü ve Çanta’da yapılacak konutların özellikleri anlatıldı. 27

Temmuz 2006’da Hürriyet’te yayınlanan “kampanyanın artık sona geldiği ve fırsatın kaçırıldığı” başlıklı haberde “169 bin YTL’ye çelik villa sahibi olmak için son 4 gün” deniyordu. Chantua evlerinin özellikleri ballandıra ballandıra anlatıldı.

6 Aralık 2006 tarihli Referans gazetesi ise AKS Anadolu Konut Sanayii’nin yaptığı konut ve villalarda “KDV bizden” kampanyasını duyuruyordu.

Böylece Doğan medyası üç koldan Nusret Görmüş, Elif Görmüş ve AKS Anadolu Konut Sanayii’ni tanıttı.

Konutlar hızla satılmaya devam ediyordu. Şirket, Haziran 2007’ye geldiğinde artık iş yapamaz duruma gelmişti. 300 konutun 500 kişiye satıldığı konuşulmaya başlandı. Ağustos ayı geldiğinde ise artık AKS Anadolu Konut Sanayii, müşterileri için kapı duvar olmuştu.



Haber7


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.