Tv Şişli’de ‘Lidia ile Farkındalık Sohbetleri’ başlıyor

Tv Şişli’de ‘Lidia ile Farkındalık Sohbetleri’ başlıyor

Tv Şişli’de yarın, yayın hayatına başlayacak olan ‘Lidia ile Farkındalık Sohbetleri’ programının sunucusu Lidia Selin Mamacı gazetemize yaptığı açıklamada; sohbetlerin odak noktasının ‘farkındalık’ yaratmak üzerine olacağını ifade etti

Çocukken oldukça meraklı olduğunu ve ardı arkası kesilmeyen sorularla hayatı anlamlandırmaya çalıştığını söyleyen Mamacı, böylece içsel yolculuğunun küçük yaşlarda başladığını belirtti.

Üniversitede farklı bir dalda eğitim aldığını ancak her zaman spiritüel konulara ilgisi olduğunu ifade eden Mamacı, bu konularla ilgili de birçok eğitim aldığını, hali hazırda da ruhsal alanda çalışmalar yaptığını söyledi. İslam Tasavvufunun ise hayatına yoğun bir ışık tuttuğunun altını çizen Mamacı “Neticede hayat yolu beni sizlerle buluşturdu…” diyerek açıklamalarına devam etti.

“YOL HALLERİ DEĞİŞKENDİR VE DEĞİŞMEK İYİDİR”

Lidia Selin Keskiner Mamacı konuşmasında, her insanın bir olan yolda, farklı yol halleri olduğuna dikkat çekti. Mamacı: “Yol halleri birçok değişkenden oluşur ve değişmek iyidir. Aslında bahsettiğim şey hayatı hakkıyla yaşamaya çalışmak. Aldığımız her bir nefesin kendimiz için olduğu kadar aslında o nefesi başkalarıyla birlikte aldığını da görmek… Hayatı anlamlı kılan; bir olabilmenin, birlikte olabilmenin önemini kavramak ve bu şuur ile yaşamak yolu keyifli kılacaktır.” dedi. Mamacı, nedenlere takılmadan, her daim derin bir ‘birlik’ anlamı olduğuna inanarak yaşamanın öneminden bahsetti. Mamacı, elden geldiği kadar ölçülü, kalpten ve de farkında yaşayarak, insanın kendini teslimiyetin yoğun huzuruna bırakmasının doğru olacağını vurguladı.

“FARKINDALIKLAR KALBİMİZE İŞLENMEMİŞSE…”

Lidia Selin Keskiner Mamacı, bu niyet yolunda “Özden öze hiçbir zaman bitmeyen, kişinin kendi merkezine yani özüne tek yönlü alınmış biletiyle yaptığı o eşsiz yolculuğun” gerçekleştiğini belirtti. Mamacı, eğer karşımıza çıkan dersten hakkıyla geçemezsek, ders içerisindeki farkındalıklar kalbimize işlenmemişse benzer şekilde, aynı durumlarla karşılaşabileceğimizin altını çizdi. Selin Keskiner Mamacı, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Bu yol her şeyiyle hepimizin aşk yolu. Yaşamanın her hali ayrı güzeldir değil mi? Sistemin bize verdiği sınavlarla gelişim ve dönüşüm hali hiç bitmez. Olanı her daim kabul etmek gerek, en yüksek hayrı görmeye niyet etmek gerek.”

lidia-selin-keskiner-mamaci-farkindalik-sohbetleri.jpg

MAMACI: “SOHBET GÖNÜL SOFRASIDIR”

Mamacı, program formatının neden sohbet şeklinde gerçekleştiğini anlatırken “Sohbet sıcaktır çünkü orada herkes kendi dünyasını paylaşır ve bilir ki paylaştığı sadece kendisinde yok, hepimiz oradayız. Ortadaki konu hepimizin gönül sofrasındaki sohbetidir.” dedi. Mamacı, herkes elindekini dahası kalbindekini ortaya koyarsa, oradaki bizin, ‘bir’ olacağını ifade etti.

Mamacı, hayat yolunun hep birlikte aşkla, keyifle ve de farkındalıkla yürünmesinin kişinin kendi öz tercihi olduğunu söyledi.Mamacı, Lidia ile Farkındalık Sohbetleri’ nin başta İzmir ve İstanbul olmak üzere farklı şehirlerde ve kişisel gelişim merkezlerinde herkese açık bir sohbet çalışması olarak yürütüldüğünü belirtti.

Lidia Selin Keskiner Mamacı, son olarak her Çarşamba Tv Şişli ekranlarında gönül dostlarıyla buluşacak olmasından heyecan duyduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum