Tv dizileri tarih kurtardı

Tv dizileri tarih kurtardı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa'da bulunan tarihi konakların, yörede çekilen diziler sayesinde yok olmaktan kurtulduğu belirtildi.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa'da bulunan tarihi konakların, yörede çekilen diziler sayesinde yok olmaktan kurtulduğu belirtildi.


Mustafapaşa Belediye Başkanı Mustafa Özer yaptığı açıklamada, özel bir TV'de yayınlanan ve reyting rekorlarını altüst eden "Asmalı Konak" dizisine toplam16 bölümle ev sahipliği yapan beldenin ekranlara yansımasıyla büyük bir ilgi odağı haline geldiğini belirtti.



Bu dizi ile birlikte Kırık Ayna dizisine de aynı süreçte ev sahipliği yapan Mustafapaşa beldesinin çeşitli ödüllü sinema filmlerinin de yapıldığı mekânlar arasında yer aldığını dile getiren Özer, özel TV kanallarında yayınlanan Yaralı Yürek, Dicle ve Karaağaç isimli dizilerinde beldelerinde çekildiğini söyledi.

Çekim mekanı olarak Mustafapaşa beldesinin çeşitli konak ve tarihi diğer yapılarının kullanıldığını belirten Mustafa Özer, özellikle Yeni Mahalle Sümer Caddesi'nde bulunan 3 farklı konağın, yine 3 farklı dizinin ana çekim platosu olarak kullanıldığını kaydetti.



Sinema ve TV filmlerinin beldelerine olan ilgiyi fazlasıyla artırdığını ifade eden Özer "Mustafapaşa'nın doyumsuz tarihi ve doğal güzellikleri bu dizilerle milyonlara ulaşıyor. Beldemiz özellikle son günlerde büyük bir ilgi merkezi haline geldi. Çeşitli turlarla beldemizi ziyaret etmek için yüzlerce insan Mustafapaşa'da misafir oluyor. Dizideki konaklar misafirlerimizin oldukça dikkatini çekiyor. Bu nedenle bazı yatırımcılarda bu yok olma süreci yaşayan konaklarımızı satın alma veya benzeri girişimlerle onarmaya çaba harcıyor. Bunlarda tarihi değerlerin sahiplenerek, gelecek kuşaklara aktarılması noktasında önemli bir gelişme olarak değerlendirilmektedir. Diziler, bu değerlere sahiplenilme noktasında oldukça önemli bir mesajı ortaya koydu." dedi.



TÜRKİYE TURİZM




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.