Türkler’in eşi toprağa verildi

Türkler’in eşi toprağa verildi

DİSK Kurucu Genel Başkanı ve 12 Eylül 1980 öncesi uğradığı suikastta hayatını kaybeden Kemal Türkler’in eşi Sabahat Türkler toprağa verildi.

Sabahat Türkler için ilk tören, Şişli’deki DİSK Genel Merkezi’nde düzenlendi.

Törene, Sabahat Türkler’ın kızları, DİSK genel başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, gazeteci Can Dündar, CHP İzmir milletvekili gazeteci Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu sendika, siyaset ve basınından çok sayıda kişi katıldı. 

 
Eşiyle aynı yerde
 
DİSK bayrağına sarılı Sabahat Türkler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan Türkler’in kızı Nilgün Türkler Soydan, “Annem mücadeleci bir kadındı, inatçıydı, direnişçiydi. Eşini ve çocuklarını ve torunlarını çok sevdi. Ama onun en büyük sevdası, bizden sonra gelen sevdası DİSK’ti. O nedenle DİSK ve vakfın önünde olmasından çok mutlu olduğunu biliyorum. Annem 3 yıl, iki aydır evimizde bakımımız altındaydı. Özellikle son 3-3.5 ay çok kötü geçti” diye konuştu. 
Cenaze törenine katılan CHP İzmir Milletvekili gazeteci Tuncay Özkan, da “Kemal Türkler cinayeti, Türkiye’de bir dönemi başlatan önemli olaylardan biridir. Özetle Türkiye’nin 12 Eylül’e taşınmasında, insanların birbirini katletmesinde, kutuplaştırılmasında çok önemli bir araç olmuştur” diye konuştu.  
 
Haber : Selin ÇİÇEK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.