Türkiye’de Endüstriyel Tartım Sistemleri

Türkiye’de Endüstriyel Tartım Sistemleri

Endüstriyel tartım sistemleri, sanayi alanında yüksek hassasiyetteki ölçümlerde kullanılmaktadır.

Endüstriyel tartım sistemleri, sanayi alanında yüksek hassasiyetteki ölçümlerde kullanılmaktadır. Tank, silo, demiryolu, kamyon, vinç gibi araç gereçler için tartım sistemleri olarak karşımıza çıkarlar. Kapasiteleri genel olarak 1000 tona kadar çıkabilmektedir. Ülkemizde üretilen endüstriyel tartım sistemleri dünyada da söz sahibi olmaya başlamıştır. Ülkemizdeki firmalar dünyanın birçok ülkesine tartım sistemleri ihraç etmektedir.

Endüstriyel tartım sistemleri başlık olarak incelemeden önce biraz daha detay verecek olursak, teknolojiye göre analog ve dijital olarak karşımıza çıkıyor. Yine teknolojinin gelişmesiyle birlikte www.baykon.com gibi firmalar üst düzey tartım sistemleri üretmektedir. Darbeye ve her türlü iklime karşı dayanıklı yüksek kapasitelere sahip tartım sistemlerini başta Almanya, Amerika ve Çin olmak üzere dünyaya ihraç edebiliyoruz. Yüksek kalite standartlarında üretim tesisleri ile de her geçen gün satışını artırmaktadır.

Endüstriyel Tartım Sistemleri Nelerdir?

  • Taşıt ve Demiryolu Kantarları

300 tona varan kapasitelerde yüksek performans ve teknoloji ile tartım gerçekleştiren bu sistemler, adından da anlaşılabileceği gibi taşıtlarda ve demiryolunda kullanılıyor. Demiryolunda kullanılan kantarlar, özellikle vagon ile taşınan ham madde tartımları için tercih edilmiştir.

  • Taşıma ve Kaldırma Araç Kantarları

Model ve kullanıma alanına göre 10 tonluk tartım kapasitesine kadar ulaşabilen bu tür kantarlar, genellikle Forklift olarak bilinen araçlar için tercih edilmektedir. Ayrıca wifi ve bluetooth ile veri aktarımı gerçekleştirilebilen bu kantarlarda modele göre değişmekle birlikte 1 kg dan başlayan hassasiyetlere sahiptir.

  • Vinç Kantarları/Dinamometreler

Yine adından da anlaşılabileceği gibi vinçlerde kullanılan bu kantarlar 275 tona kadar tartım gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca modele göre değişmekle birlikte bataryalı olarak 80 saate kadar çalışma olanağı vermektedir.

  • Endüstriyel Teraziler

Endüstriyel teraziler daha çok düşük kapasiteli tartım sistemleri olarak karşımıza çıkıyor. 3 tona kadar tartım kapasiteleri ile farklı model ve teknolojileri ile birlikte 20 gramdan başlayan hassasiyetlere sahiptirler. Ayrıca bu kategori altında hassas teraziler, analitik teraziler, mikro teraziler yer almaktadır. Hassas terazilere http://www.baykon.com/hassas-teraziler,PR-1678.html adresinden bakabilirsiniz.

  • Tartı Gösterge ve Terminalleri

Tartım terminalleri birçok fonksiyonel özelliğe sahiptir. Parça sayma, barkod etiketleme ile birlikte paketli ürünlerde net ağırlık verme gibi özellikleri mevcuttur. Masa, panel ve duvar tipi gibi 3 farklı şekilde karşımıza çıkar.

  • Ağırlık Transmitterleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.