Türkiye seçim heyecanını internette yaşadı

Türkiye seçim heyecanını internette yaşadı

Medianova verilerine göre, seçim gecesi Türkiye’nin internet trafiği yüzde 150 oranında artış kaydetti ve uzun saatler boyunca bu şekilde yüksek seyretti.

Verileri değerlendiren Medianova CEO’su Serkan Sevim, “İnternet trafiğinin, önceki seçim gecelerinden farklı olarak uzun saatler boyunca yüksek seyretmesi, Türkiye’nin bu kez seçim heyecanını daha uzun süre yaşadığını ve sonuçları internetten takip etmeyi tercih ettiğini gösterdi” dedi.

 

Türkiye’nin internet trafiğinin önemli bir yüzdesini yöneten Medianova, 7 Haziran 2015 - 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin verilerini açıkladı. Medianova’nın verilerine göre, Türkiye’deki internet trafiği saat 18.00’den itibaren yüzde 150 oranında artış kaydetti ve uzun saatler boyunca bu şekilde yüksek seyretti.

Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Önceki yıllarda gerçekleşen seçimlerle karşılaştırdığımızda, bu yıl daha farklı bir durumla karşılaştık. Geçtiğimiz yıllarda ilk veriler açıklandıktan sonra artan trafik, yaklaşık yarım saat içinde normal seyrine dönerdi. Bu yıl ise oy sayımına ilişkin sonuçların gelmesi ile başlayan yoğun internet trafiği, gece saat 01.00’e dek devam etti. Ertesi gün sabah saatlerinde de normalin yüzde 70 üzerinde bir trafikle güne başladık. Bu farkın oluşmasında, akıllı telefon ve tablet gibi cihazların kullanımının yaygınlaşmasının da mutlaka rolü var çünkü mobil cihazlardan gelen trafikte de önemli bir artış görünüyor. Kısacası, Türkiye bu kez seçim heyecanını uzun saatler boyunca yaşadı ve internetten takip etti” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.