• BIST 109.666
  • Altın 156,594
  • Dolar 3,8910
  • Euro 4,5831
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara -2 °C

TÜRK MUTFAĞININ "BÜYÜK ŞEF"İ

TÜRK MUTFAĞININ "BÜYÜK ŞEF"İ
Borsa Lokantalar zincirinin sahibi Rasim Özkanca, gerçek bir lezzet ustası... Ya da size ona Türk Mutfağı Profesörü deyin.

Aslında, lisans düzeyinde bir aşçılık akademisi açılsa - bu da Rasim beyin hayattaki en büyük isteği - o okulun rektörlüğünü de hak eder. Zaten, devlet böyle bir okul açsa, para pul almadan, gönüllü olarak orada hocalık yapacak. Ama Türkiye'de şimdiye kadar böyle bir girişim olmamış. Türk mutfagğı da bu yüzden, Rasim Özkanca gibi parmakla sayılacak kadar az usta tarafından korunmaya çalışılıyor. Neymiş efendim, Fransızmış, Çin'miş, Rus'muş, hatta Japonmuş, İtalyan'mış... mış, mış.... Mutfak mı bunlar Allahaşkına Türk mutfağının yanında...

İşte bu lezzet ustasıyla, bir iftar akşamı, sahibi olduğu Boğaziçi Borsa Restoran'da orucumuzu birlikte açtıktan sonra, çekildik bir köşeye ve bir sohbet yaptık. Yandaki videoyu tıklayın, izleyin ve bir lezzet ustasının anlattıklarına kulak verin. Bu arada hatırlatalım. Rasim Özkanca, Boğaziçi Borsa'nın yanı sıra Adile Sultan Sarayı'nın içinde açılan Kandilli Borsa, Loft Restoran, İstinye Park'taki İstinye Borsa ve yine İstinye Park'ta yeni hizmete giren Masa'nın da sahibi. En büyük yardımcıları oğlu Umut ile kızı Bahar... Onlar yurt dışında lisans düzeyinde aşçılık eğitimi almış iki genç usta... Babalarının izindeler... Baba ve çocukların borusu restoranlarında ötüyor. Tabii ki evin mutfağı Rasim Bey'in eşi Suna Özkanca'dan soruluyor.

İftarda yediklerimiz mi? İster inanın ister inanmayın, kameraman arkadaşım Halit ile birlikte saate baktık, tam 1 saat 45 dakika yemişiz. Yedikçe yemişiz, yedikçe de iştahımız açılmış. En son, garsonun söylediği 30 çeşit tatlıdan ancak dördünü yiyebilmişiz. Onlar da güllaç, baklava, dondurmalı kazandibi ve ayva tatlısı. İftar akşamı 250 kişi vardı restoranda. Ramazan süresince de bu sayı her akşam aynı... Gelen bir daha geliyor Borsa restoranlara. Çünkü, ödedikleri paranın karşılığını alıyorlar... Hem de fazlasıyla... Evet Rasim Özkanca neler anlatıyor, izleyelim şimdi...

BOĞAZİÇİ BORSA RESTORAN

NASIL GİDİLİR?
Hilton Oteli, Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nun oluşturduğu üçgenin tam ortasında bulunan Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nın içinde bulunuyor. Gerekli yönlendirmeler mevcut.

ŞEFİN TAVSİYESİ
Pilaki, Zeytinyağlı Enginar, Pazı Sarma Zeytinyağlı, Keşkek, Kuzu Tandır, Patlıcan Ezme, Borsa Steak, Dana Kaburga, Borsa Steak.

MÜZİK
Yemek müziği.

DEKORASYON
Dekorasyonu Y.Mimar Nazlı Gönensay tarafından yapılan restoranın girişinde rahat minderler ve küçük masalardan oluşturulmuş oturma grubu, hemen karşısında geniş bir barı mevcut. Dekorasyonda pastel renkler kullanılmış ve özel gruplar da düşünülerek özel localar oluşturulmuş. Son derece modern, rahat ve şık dizayn edilen mekanın duvarlarını ünlü ressamların tabloları süslüyor.

NE GİYİLİR
Klasik de, spor da olsanız, şık olmanız önerilir

KİMİNLE GİDİLİR
İşadamları, politikacılar, sanatçılar, yurtdışından ülkemize gelen ve Türk mutfağını tanımak isteyen yabancı konuklar.

H2/mehmet sarışın

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1998 Şişli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 212 213 32 05 | Haber Scripti: CM Bilişim