Türk futbolunun mevcut tehlikelerini cesurca dile getirdi

Türk futbolunun mevcut tehlikelerini cesurca dile getirdi

Başta Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş  olmak üzere tüm kulüplerimize mali yaptırımlar Demokrasi'in kılıcı gibi yükleniyor.

Başta Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş  olmak üzere tüm kulüplerimize mali yaptırımlar Demokles'in kılıcı gibi yükleniyor. Yarın  transfer olur demeyin, yabancı oyunculara depozito dönmeyeceği kesin. Alacakları cevap bu. Neden bu hale geldiğimizi merak etmeyeli uzun zaman oldu. Tahmin etmiyorum, onaylıyorum. Spor kulüplerinin kanunları sağdan sola uzanmazsa o zaman seneye çoğu Süper Lig kulüp başkanı istifa eder, sorumluları bulunur... pişmanlık duymadan. Şimdiki Futbol Federasyonu da dahil olmak üzere yakın geçmişe bakarsak, Finansal Fair Play standartları bu kadar uygulansaydı, her kulüp talebine evet dersek bize ne olacağı çok açık. Federasyon başkanı ve çoğu kulüp başkanı tavır almaya başlarsa, felaket yakındır, çözüm bu mu? On yıllardır bariz bir şekilde ihmal edilen altyapı ve yerel aktörler. Kâr için yabancıları  satacak, düşük maliyetli transferler yapacak ve en az beş yıl boyunca her maçta söz sahibi olmayacaksınız. Gerçeklerle yüzleşmeye hazır mısın? Hollanda-Arjantin maçı sakin, zeki ve disiplinli truvabet bir şekilde sona erdi ve maç tam bir kasırgaya dönüştü. Kurt van Gaal Sr. (71) ve  Lionel Scaloni (44) arasındaki oyun bir koşucu yarışı değil. Kazanan takım, sırayla ve sistem içinde hedefler arıyor olmalıdır. Bu anlamda saldırsalar bile kontrolden çıkmış değiller. Bence bu oyuncular arasındaki karşılıklı saygının bir göstergesi. Bu nedenle oyunun sırrı savunmada gizlidir. Hollanda savunmasında üçlünün ortasında Van Dijk ve iki tarafta da Timber ve Ake çok fazla risk almadan oyunu yönetmeye çalıştı.

Arjantinli kaptan Lionel Messi, takımına yalnızlıktan, ortada oynayarak, bu üçlüden uzakta, neredeyse yaya olarak katıldı. Topu her yakaladığında, truvabet giriş etrafındaki üç kişinin baskısına basit, sakin dokunuşuyla karşılık veriyor. Oyunun gidişatından memnun Savunmadan bahsetmiş miydik... Scaloni, Molina ve Acuna ile bir geri beşliği kuşattı ve onlardan, kanatlardan karşı kaleye doğru hücum hareketlerine hızla  katılmalarını istedi. İstediklerini yaparlar. Molina açılış golünü Messi'nin asistiyle  attı. Acuna da soldan hücum için bir penaltı atarak Messi'nin penaltıyı alıp gol atmasına neden oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.